Comunicat-expeditie Margherita Peak 2018

Vineri, 23 noiembrie, Dan si Alexandra Marcu vor pleca in expeditie spre varful Margherita Peak, cel mai inalt varf din Uganda si al treilea varf ca inaltime al continentului african.

“Prima expeditie de anul acesta a fost in Turcia, pe varful Ararat, iar acum ne dorim sa sarbatorim centenarul pe cel mai inalt varf din Uganda. Suntem sprijiniti si anul acesta de Consiliul Judetean, care ne ofera intreaga sustinere pentru a ajunge pe varf” spune dl Dan Marcu.

Muntii Rwenzori sau Muntii Lunii-cum au fost mentionati de geograful Ptolemeu, precizand ca sunt vesnic acoperiti de zapada, se afla in Africa ecuatoriala, intre Uganda si Republica Democratica Congo. Desi se afla la numai 48 km de Ecuator, cele mai inalte varfuri ale lantului montan sunt in permanenta acoperite de zapada. Acestia se afla intr-o zona umeda si sunt adesea invaluiti de nori.

“Eu de abia astept! Va fi cu siguranta o expeditie interesanta si provocatoare! Va trebui sa mergem prin jungla, mlastina si ghetar, pentru a ajunge pe varf. Am un rucsac plin de echipamente: haine de munte, ham, coarda, coltari, piolet, bocanci, sac de dormit si chiar si cizme de cauciuc- pentru zonele mlastinoase.” spune Alexandra Marcu, vicepresedinte al clubului Evolutii si ambasador al turismului romanesc.

Expeditia va dura 9 zile iar cei doi deveni isi doresc sa ajunga pe varf chiar de 1 decembrie-ziua nationala a Romaniei.

 

[slideshow_deploy id=’13835′]