Wafy și Vernie – Roboțeii petrileni

Marți, 20 noiembrie 2018, s-a desfășurat la Petrila un eveniment de mare importanță pentru robotica petrileană, organizat la Biblioteca publică a orașului Petrila, „Wafy și Vernie – Roboțeii petrileni”, la care au participat în jur de 30 de copii, majoritatea beneficiari ai Centrului de Zi „Salvați Copiii” filiala Hunedoara.

De această dată, cadrele didactice de la școlile din oraș au fost mai puțin receptive în a-i mobiliza pe elevi. Mare păcat, căci, cei prezenți au fost foarte – foarte încântați de activitățile desfășurate.

Bine pregătit, Bogdan ne-a povestit despre cum l-a construit, piesă cu piesă, pe roboțelul Vernie – o muncă de câteva ore bune și l-a programat apoi, cu ajutorul unei aplicații descărcate de pe Google, să facă fel de fel de lucruri. Iar prezentarea lui a fost una interactivă. Ne-a provocat să-i cerem lui Vernie să facă ceva ce ne-am dori fiecare. Și… chiar a făcut majoritatea acțiunilor solicitate: a cântat, a dansat, a vorbit cu noi, a tras la țintă, a jucat golf, a ocolit obstacole, „a făcut pe cowboy-ul”…

Mult „WOW” și multă admirație din partea copiilor! Iar „cireașa de pe tort” a fost momentul când toți cei care au dorit l-au putut manevra, ei înșiși. Felicitări, Bogdan pentru cum te-ai descurcat și-ți mulțumim pentru această jumătate de oră plină de bucurie și încântare!

Echipa Wafy este formată din: Kameniczki Cristian Adrian, Luca Maria Andrada, Moise Vlad Păun, Negoiță Adrian Vasile – liderul echipei și Tolomey Petra Maria, coordonați de dna prof. Cândea Nicoleta. Ne-au vorbit despre participarea lor la Competiția Națională de Robotică BRD First Tech Chalange Romania 2017/2018, „Nație prin educație”, unde au obținut locul I, despre cum s-a format grupul lor, despre Wafy – robotul pe care l-au construit și cu care au reușit să câștige competiția, despre noul robot pe care l-au construit și la care lucrează încă, pregătindu-l pentru următoarea ediție „Nație prin educație”, 2019, unde intenționează să-și păstreze locul fruntaș, pe podium. Mult succes vă urăm, încă de pe acum!!!

Și, la cum se prezintă deja „The miner” („Minerul”- așa îi spun momentan robotului, dar, până la competiție, s-ar putea să-i găsească un alt nume), la cât sunt de determinați și serioși în pregătirea lor, alocând, zilnic, ore bune din timpul lor liber pentru aceasta, menținerea poziției I în acest concurs de înalt rang în domeniul roboticii este aproape o certitudine.

L-au învățat pe „The miner” să se cațere – cea mai mare provocare, la acest nivel, pentru un constructor de roboți! Și ne-au și demonstrat acest lucru! Iar deplasarea, întoarcerile, rotirile pe care le face robotul cu mare ușurință, viteză și chiar… flexibilitate, dovedesc măiestria pe care au dobândit-o, prin muncă proprie, acești bravi liceeni. Bravo! Toată admirația pentru ceea ce faceți, la fel și dnei profesor Nicoleta Cândea, care își dedică cea mai mare parte a timpului său liber implicându-se și creând astfel de proiecte!

Norocoșii prezenți la evenimentul nostru au avut ocazia să-l manevreze ei înșiși, și pe robotul „The miner”.

Următorul eveniment la care vor participa cei din echipa Wafy va avea loc chiar la sfârșitul acestei săptămâni – la Râmnicu Vâlcea, întreceri demonstrative între roboți! „Minerul” va fi față în față cu alți 20 de roboți – creații ale altor echipe de robotică, din țară! Mult succes, „Miner”!

Încă o mențiune: componența Echipei Wafy este schimbată acum, față de momentul înființării ei, când era formată din Elias-Flavius Felvinczi, Maria-Andrada Luca, Dumitru-Darius Negoi, Adrian-Vasile Negoiță, Alexandru-Denis Pădurean, Moise Vlad Păun, David Ilie Stănuș, Karina Stepanek, Vlăduț-Adorian Ștefan și Dumitru-Alexandru Ursu, coordonați de prof. Nagâț Gabriela și prof. Mihalache Elena.

Wafy, „primul robot creat vreodată în Petrila” a fost demontat, piesele lui fiind folosite la crearea lui „The miner”…

Eveniment creat de către Biblioteca publică a oraşului Petrila, la iniţiativa dnei prof. Cândea Nicoleta, reprezentant European School Net, ambasador Scientix, coordonator al Echipei Wafy, prin care se urmăreşte:
– marcarea „Săptămânii Europene a Roboticii”;
– promovarea roboticii în rândul tinerilor;
– promovarea tinerilor preocupați de domeniul roboticii.
Partener: Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” Petrila

[slideshow_deploy id=’24093′]