Medalii aniversare decernate la ședința solemnă a Colegiului Prefectural Hunedoara

Sărbătoarea celor 100 de ani de la Marea Unire a fost întâmpinată și de către Instituța Prefectului județului Hunedoara, în cadrul unei emoționante ședințe solemne a Colegiului Prefectural, care a avut loc joi, 29 noiembrie 2018, în sala festivă a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.

Alături de membri Colegiului Prefectural în sală s-au aflat angajați ai Instituției Prefectului, reprezentanți ai instituțiilor şi autorităților publice din județ, precum și reprezentanți ai cultelor religioase și ai minorităților etnice. Evenimentul a fost onorat de prezența parlamentarilor hunedoreni, a Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a președintelui Consiliului Județean Hunedoara,  Mircea Flaviu BOBORA, a primarului municipiului Deva, Nicolae Florin OANCEA.

Cu această ocazie, prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely și subprefectul Dorin Bretean au acordat o serie de medalii aniversare prefecților și subprefecților care au reprezentat acest for administrativ de-a lungul ultimilor ani. Distincții  similare pentru activitatea depusă în slujba administrației publice hunedorene, au fost acordate de asemenea reprezentanților asociațiilor de veterani de război și ale cadrelor militare în rezervă și retragere, precum și elevilor cu merite deosebite în activitatea școlară.

Un premiu special a fost conferit venerabilului Ștefan Gros, hunedoreanul mai ”bătrân” ca Unirea, în vârstă de 101 ani. Alătur de acesta au fost premiați Dan Răican (fiul fostului prefect Georgel Răican), Sorin Apostu, Victor Vaida, Cristian Marius Vladu, Ioan Gabriel Samoilescu, Dezsi Attila, Dezmeri Stefan Ioan, Sorin Adrian Vasilescu, Valer Ungur, Nicolae Mihail Rudeanu, Szocs Ludovic, Petru Mărginean, Vasile Cosmin Nicula, Rodica Molnar (soția fostului subprefect Simion Molnar), Silviu George Didilescu, Ioan Inisconi, Marius Lucian Szabo și Vasilică Potecă ș.a.

„Instituția prefectului este o instituție austeră care întruchipează cu demnitate, la cel mai înalt nivel, serviciul public aflat în slujba cetățenilor. Astăzi, în An Centenar, trebuie să renunțăm la orice sentimente de intoleranță sau ostilitate, să renunțăm la a da vina pe altcineva sau pe altceva și să ne dedicăm construcției unei țări prospere de care să fim mândri. Dacă vom reuşi să ne creştem încrederea unii în alţii, astfel încât să cooperăm pe deplin, atunci vom putea să ne mobilizăm potenţialul bun pe care îl avem. România a fost și rămâne spațiul sacru pe care se sprijină viața, libertatea, identitatea, cultura noastră și locul în care trăim. Să încercăm să o facem frumoasă, primitoare și prosperă pentru noi și pentru generațiile viitoare”, a declarat, cu acest prilej, prefectul Tiberiu Fabius Kiszely.