Platformă online disponibilă și în limba română, cu informații despre simptomele și opțiunile de tratament în cazul mai multor afecțiuni, lansată luni

Platforma online janssen4patients.com, care oferă informații cu privire la simptomele și opțiunile de tratament pentru mai multe afecțiuni, dar și materiale educaționale și articole dezvoltate de specialiști globali în farmacoeconomie, sisteme internaționale de sănătate, politici de sănătate, a fost lansată luni.

Reprezentantul Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune, Rozalina Lăpădatu, a afirmat, într-o conferință de presă, că platforma aduce informații corecte, echidistante, inițiativa fiind una lăudabilă.

La rândul său, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, a spus că site-ul este unul benefic și complex pentru pacienți. ”Pacientul fiind informat știe să își ceară drepturile la o medicație corectă. Și medicului îi este mai ușor să comunice cu un pacient informat”, a arătat Irimia.

Scopul platformei online janssen4patients, disponibilă în limba română, este să contribuie la îmbunătățirea cunoștințelor pacienților despre afecțiuni și despre sistemele de sănătate pentru ca aceștia să devină parteneri informați în gestionarea lor prin: acces la educație medicală despre schizofrenie, psoriazis, leucemie limfocitară cronică, mielom multiplu și cancer de prostată, alături de opțiunile terapeutice disponibile.

De asemenea, platforma urmărește și creșterea capabilităților asociațiilor de pacienți din România prin cunoștințe specifice și interconectare, pentru ca acestea să își poată consolida demersurile de reprezentare a intereselor pacienților la nivelul întregului ecosistem de sănătate.

Platforma online se adresează integrat pacienților și asociațiilor de pacienți, precum și aparținătorilor din țările Europei Centrale și de Est: România, Polonia, Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, Slovenia, Serbia și Bulgaria.

Platforma este creată pentru a oferi într-o formă cât mai clară informațiile cu privire la simptomele și opțiunile de tratament pentru afecțiuni care conduc la un impact semnificativ atât în viața pacientului, cât și a aparținătorilor acestuia.

Tot conținutul este redactat de medici specialiști și tradus în cele 9 limbi aferente țărilor în care platforma este disponibilă.

Informația medicală certificată acoperă în mod integrat afecțiunile descrise în cadrul portalului din perspectiva simptomelor, diagnosticului și a variantelor de abordare terapeutică, precum și componenta de gestionare a bolii la nivel emoțional și psihologic de către pacienți și apropiații acestora.

Secțiunea dedicată asociațiilor de pacienți oferă o serie de materiale educaționale și articole dezvoltate de specialiști globali în farmacoeconomie, sisteme internaționale de sănătate, politici de sănătate și drepturile pacienților.

Tot în această secțiune este accesibil și un glosar cu cele mai importante date de contact ale asociațiilor de pacienți din România și din țările Europei Centrale și de Est, această facilitate fiind introdusă pentru a încuraja dialogul dintre acestea.

 agerpres.ro

[slideshow_deploy id=’13837′]