Universitatea din Petroșani a fost premiată de șeful statului

O delegație condusă de rectorul instituției de învățământ superior din Valea Jiului a participat la ceremonia de decernare a înaltei distincții organizată la Palatul Cotroceni.

Universitatea din Petroșani a primit o distincție deosebit de importantă de la președintele României, Klaus Iohannis, în anul în care a împlinit 70 de ani de la primii pași făcuți în învățământul superior în bazinul carbonifer Valea Jiului. Instituția de învățământ din Petroșani a fost reprezentată la ceremonia organizată de șeful statului de rectorul Radu Sorin, prorectorul Codruța Dura și liderul studenților petroșăneni, Alexandru Chiula.

” Am avut onoarea să particip în data de 30 noiembrie la Președenție, la o festivitate de decernare a unor ordine și medalii de către președintele României domnul Klaus Werner Iohannis, unor instituții și unor personalități din lumea învățământului, științei, culturii și artei. În acest sens, Universitatea din Petroșani a fost distinsă cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Ofițer. Au fost șapte universității din România premiate cu acest ordin, și este o cinste și o onoare pentru universitatea noastră. Este o apreciere a activității desfășurate în cei 70 de ani de învățământ superior. Pot să afirm fără lipsă de modestie, că distincția a fost acordată și pentru o creștere a activității și diversității educaționale și științifice a Universității din Petroșani, în ultimii ani. Este o apreciere de care suntem mândri, dar suntem conștineți că trebuie să facem mai mult și mai bine pentru ca specialiștii noștri să facă față nevoilor economiei românești și mondiale. Univesritatea, așa cum se știe, este un factor de coagulare, un factor de dezvoltare a regiunilor, nu numai în România ci în întreaga Europă”, a declarat rectorul Universității din Petroșani, Prof. Dr. Univ. Radu Sorin.

Ordinul Meritul pentru Învățământ este o decorație care se acordă pentru rezultate meritorii în promovarea învățământului de diferite tipuri, niveluri și forme de organizare și în asigurarea condițiilor optime pentru buna desfășurare a procesului de învățământ. Acesta este cea mai mare distincție națională primită de Universitatea din Petroșani din 1990 încoace.

[slideshow_deploy id=’13835′]