Ai probleme cu somnul? Iată câteva trucuri care de vor ajuta să adormi mai repede și să te odihnești bine

Lipsa odihnei nu doar ca ne impiedica sa ne concentram, dar ne predispune la depresie, raceala, gripa, diabet, infarct, dar si la acumularea de kilograme in plus. Se pare că tulburarile de somn apar din cauza unor obiceiuri proaste, care se pot corecta relativ usor.

Iata ce e de facut:

Fa-ti o lista cu sarcinile pe care trebuie sa le indeplinesti

Ai nevoie de doar 5 minute pentru a iti goli mintea si a adormi imediat ce te pui in pat. Cel putin asta spune un studiu publicat in Journal of Experimental Psychology. Tot ce trebuie sa faci este sa iti dedici cele 5 minute pentru a scrie o lista de sarcini, de preferat cele care te framanta.

Inchide ochii si imagineaza-ti ca faci ceva la care te pricepi

Gaseste o activitate care iti face placere si imagineaza-ti ca o practici in cel mai mic detaliu. Iti va crea o stare de bine si te vei putea odihni.

Tine in camera, peste noapte, un difuzor cu uleiuri esentiale

Potrivit Buzzfeed, uleiurile de lavanda si menta pot face minuni.

Nu mai folosi telefonul sau orice alte device-uri cu cel putin jumatate de ora inainte de somn

Studiile au aratat ca lumina pe care dispozitivele o difuzeaza impiedica organismul sa produca melatonina, hormonul care ne ajuta sa dormim. Asadar, lasa tehnologia deoparte cu cel putin 30 de minute inainte sa te asezi in pat.

Nu folosi patul pentru alte activitati in afara de somn

Daca lucrezi, faci teme si orice altceva care nu are legatura cu somnul, creierul tau va asocia acest spatiu cu acele activitati stresante, impiedicandu-te sa te relaxezi in timp ce incerci sa adormi.

Urmareste clipuri ASMR

Pe multi dintre oameni aceste videoclipuri ii relaxeaza, in timp ce altora le provoaca furnicaturi pe scalp si coloana vertebrala.

Bea ceai din coaja de banana

Bogat in magneziu, ceaiul se prepara in urmatorul fel: se ia o coaja de banana, se pune intr-o oala cu apa, continutul se fierbe timp de 10 minute. Poti servi ceaiul cu scortisoara, inainte cu o ora de culcare.

Incearca metoda de 4-7-8

Inhaleaza aer timp de 4 secunde, tine-l in plamani alte 7, apoi expira-l timp de 8 secunde. Repeta de 4-5 ori.

Digi-life.tv

[slideshow_deploy id=’19661′]