Vizită a elevilor Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Petroşani la Euro-Jobs în cadrul proiectului Erasmus + Prepare for Future Career

Vizită la sediul Euro-Jobs în data de 19.12.2018, împreună cu  elevii din echipa de proiect  Erasmus+ Prepare for future career. Am fost primiți călduros de către angajați, ca în prag de Craciun, cu cadouri și multe sfaturi utile. În cadrul activității având ca tematică ,,Relația dintre școală și piața muncii”, elevii, coordonați de prof. Maier Anca,  au considerat ca fiind  necesară ca prim demers, cu scop de cercetare, o vizită la această instituție, care se ocupă cu formarea profesională a adulților.

Aici elevii au aflat despre principiul ”învățare pe tot parcursul vieții”, pentru că niciodată nu e prea devreme sau prea târziu să înveți un anumit domeniu, iar cursurile oferite de Euro Jobs se adresează tuturor persoanelor cu vârsta minimă de 16 ani, cu învățământ obligatoriu absolvit, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane care doresc să se califice într-un anumit domeniu/ocupație pentru a-și îmbunătăți șansele de găsire a unui loc de muncă, sau persoanelor angajate care vor să avanseze pe postul pe care îl ocupă. Elevii au fost interesați să descopere  ce este acreditarea pentru prestarea serviciilor de informare și consiliere în carieră și au aflat  anumite aspecte ale consilierii profesionale, cum ar fi: să identifice pașii ce trebuie parcurși pentru alegerea ocupației/meseriei, pentru încadrarea în muncă sau formarea profesională;dar și cum sa întocmească aplicații practice pentru însușirea tehnicilor și instrumentelor de căutare a unui loc de muncă: întocmirea unui C.V, a scrisorii de intentie, de mulțumire.