Miercuri 9 ianuarie, un nou exercițiu de alarmare

Miercuri, 9 ianuarie 2019, începând cu ora 10:00, va avea loc un nou exercițiu de alarmare publică, denumit generic „Miercurea Alarmelor”. Aceste exerciții se vor desfășura pe tot parcursul anului 2019, în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

„Asigurăm opinia publică asupra necesității și utilității derulării permanente a acestor antrenamente lunare, deși pot genera disconfort în rândul populației”, precizează reprezentanții ISU Hunedoara.

Astfel, miercuri dimineaţă, între orele 10:00 și 11:00, alarmele vor suna din nou la Petrila, aceasta datorită faptului că va avea loc un nou exerciţiu din seria “Miercurea Alarmelor” programat pentru 2019, anunţă Mihai Csaba Sandor, șeful SVSU Petrila.

Sirenele din ţară vor emite semnale după cum urmează:
a) semnalul ALARMĂ AERIANĂ (se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele).

b) semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE (se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele).

c) semnalul PREALARMĂ AERIANĂ (se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele).

d) semnalul ÎNCETAREA ALARMEI (se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut).

SVSU Petrila informează populația să nu intre în panică, iar sirenele existente sunt amplasate la Cap Linie Lonea, Cartier Colonie Brătianu, Cartier 8 Martie Blocurile 14, 26 și 38, și Str Republicii Bl. 31.

[slideshow_deploy id=’24093′]