Orașul Uricani își propune pentru anul 2019 obținerea statutului de stațiune turistică

Pentru reprezentanții administrației publice locale din orașul Uricani este cât se poate de clar faptul că, odată cu închiderea ultimului bastion al industriei miniere din localitate, cele mai importante activități generatoare de venit devin cele din turism sau adiacente acestuia. Din fericire, potențialul turistic și agroturistic al Uricaniului și, mai ales, al arealului geografic din jurul localității sunt în măsură să crească optimismul autorităților față de ceea ce primarul Dănu Buhăescu spune că trebuie să devină un nou pol economic de dezvoltare locală.

Investițiile în turism nu se ridică încă la potențialul zonei turistice care face din Uricani un oraș poartă de intrare în Parcul Național Retezat, cu toate că zona devine din ce în ce mai căutată de turiști, atât din țară, cât și din străinătate. Pentru a încuraja dezvoltarea acestui domeniu dar și pentru a putea atrage mai mulți bani din fondurile naționale și europene de dezvoltare a sectorului de turism, primarul orașului Uricani a decis să demareze procedurile necesare pentru a obține statutul de oraș stațiune turistică al Uricaniului.

”Încă de anul trecut am demarat acest proiect, prin care vrem să obținem și pentru orașul Uricani statutul de stațiune tuistică. Avem toate agumentele din punct de vedere al unei desinații de turism atractive, dar trebuie să parcurgem o serie de pași, să îndeplinim o serie de condiții și să depunem o documentație în acest sens la Ministerul Turismului. Lucrăm deja la toate acestea și eu îmi doresc ca anul 2019 să fie anul în care vom obține acest statut important pentru viitorul comunității noastre”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.

 

[slideshow_deploy id=’24093′]