Calendarul evenimentelor cultural-sportive din 2019 de la Vulcan, aprobat în Consiliul local

Peste 450.000 de lei vor fi alocați dn bugetul local al municipiului Vulcan pentru organizarea unora dintre cele mai apreciate activități cultural-artistice, sportive și de divertisment în cursul anului 2019.

Programul anual de activități culturale, artistice, sportive și de agrement, are la bază propunerile Comisiei de specialitate formată din 5 consilieri locali: Barbu Pompiliu, Șchiopu Ioan Dorel, Pop Vasile și Bărbiță Eugenia. Aceștia sunt, de altfel, inițiatorii proiectului de hotărâre aprobat în prima ședință a Consiliului local din acest an, prin care a fost validat programul de manifestări culturale, artistice, sportive și de agrement care vor fi organizate în cursul acestui an la Vulcan.

Președintele comisiei, consilierul local Pompiliu Barbu susține că aceste activități sunt gândite pentru a atrage în cel mai benefic mod, toate categoriile de vârstă, copii, tineret, adulți, persoane vârstnice.

Programul cuprinde o serie de activități deja tradiționale organizate de administrația publică locală (Nedeia Vulcăneană, Ziua Națională, Ziua Copilului, Ziua Vârstnicilor, Ziua Educatorului, Revelionul, Castelul din Carpați etc.) dar și unele activități noi (Săptămâna tinerilor, Concursul Mondial de Longboarding de la Pasul Vîlcan etc.), care urmăresc, în opinia edililor, crearea unui mediu competitiv, creativ, antrenant și bazat pe o comunicare cât mai bună între categoriile de vârstă diferite ale cetățenilor municipiului Vulcan.

Primele acțiuni care se află deja în pregătire sunt cele dedicate Unirii Principatelor Române, organizate în 24 ianuarie și competițiile de sporturi de iarnă intitulate generic Zăpezile Bucuriei, programate pentru prima parte a lunii februarie.

 

[slideshow_deploy id=’27126′]