Transalpina închisă circulației rutiere. Drumarii acționează în zona blocată de zăpada viscolită

Circulaţia pe Transalpina a fost închisă joi, la prânz, pe sectorul cuprins între Novaci şi staţiunea Rânca, din cauza viscolului puternic.

Drumarii au acţionat cu utilajele din dotare, dar fără un rezultat pentru că vândul aducea înapoi zăpada pe partea carosabilă. La un moment dat, drumul nici măcar nu mai putea să fie distinge. O maşină a rămas înzăpezită, iar drumarii l-au ajutat pe şofer. Autorităţile au luat măsura închiderii circulaţiei din cauza viscolului.

„Având in vedere ninsorile abundente si viscolul care produc vizibilitate extrem de redusă, CNAIR si Poliţia Rutieră au decis închiderea sectorului de drum Novaci – Rânca de pe DN 67C (km 16+000 – km 34+800) pentru toate categoriile de autovehicule.

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate“, au transmis reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Vineri, de la primele ore ale dimineții, drumarii acționează pe DN 67C. Se pregătește accesul până la km 22, iar de acolo se va urca doar cu lanțuri sau 4*4. Autofrezele acționează deja în zona blocată de zăpada viscolită.

ziarulunirea.ro

[slideshow_deploy id=’13835′]