Miercuri 6 februarie 2019 vor suna din nou sirenele

Miercuri 6 februarie 2019, un nou exercițiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare a populației.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) continuă desfăşurarea lunară a exerciţiilor pentru testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă. Astfel, miercuri 6 februarie 2019, în intervalul orar 10:00 – 11:00, vor fi acţionate sirenele de alarmare publică existente la nivelul unităţilor administrativ teritoriale.

SVSU Petrila informează populația să nu intre în panică, în același timp aceștia spun că sirenele existente în orașul Petrila sunt amplasate la Cap Linie Lonea, Cartier Colonie Brătianu, Cartier 8 Martie: Blocurile 14, 26 și 38, și Strada Republicii: Bl. 31.

”Populaţia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar de un exerciţiu prin care se doreşte cunoaşterea semnificaţiei semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor. În cadrul exerciţiului, vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) şi audibilitatea mijloacelor de alarmare a populaţiei”, a transmis Sandor Csaba – SVSU Petrila.

Principalele semnale care trebuie cunoscute de către populaţie:

  • alarmă la dezastre – 5 sunete a câte 16 secunde, cu pauză de 10 secunde între ele;
  • prealarmare aeriană – 3 sunete a câte 32 secunde, cu pauză de 12 secunde între ele;
  • alarmă aeriană – 15 sunete a câte 4 secunde, cu pauză de 4 secunde între ele;
  • încetarea alarmei – un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

”Prin modul de acţionare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public, motiv pentru care asigurăm cetăţenii că astfel de exerciţii periodice sunt necesare şi benefice. Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecţie a populaţiei şi bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor”, au transmis reprezentanții IGSU.

[slideshow_deploy id=’27126′]