Microsoft inchide oficial Windows 7. Cat timp ai la dispozitie sa schimbi sistemul de operare

Windows 7 va fi inchis in foarte scurt timp, la 10 ani dupa lansarea sa de succes. Sistemul de operare a fost unul dintre cele mai populare din suita Windows.

Sistemul de operare a dominat piata in ultimii 10 ani si continua sa fie folosit de un numar impresionant de dispozitive. In luna iulie a anului 2018, 43% din dispozitivele active foloseau acest sistem de operare, scrie NetMarketShare.

Inlocuitorul sau, Windows 10, a reusit sa stranga 250 de milioane de utilizatori in doar doua luni de la lansarea pe piata.

Microsoft va inchide Windows 7 in 2020

Vestea a fost transmisa de Microsoft pe site-ul oficial, cu o data oficiala de inchidere: 14 ianuarie 2020. Utilizatorii vor avea la dispozitie un an pentru a-si face upgrade la urmatorul sistem de operare, Windows 10.

Windows 7 a fost lansat in urma cu 10 ani, pe data de 22 octombrie 2009

Dupa aceasta data, Microsoft nu va mai oferi update-uri automate si nu va mai mai oferi asistenta tehnica pentru Windows 7.

Microsoft sfatuieste utilizatorii sa isi schimbe sistemul de operare inainte de ianuarie 2020, pentru a evita situatiile in care vor avea probleme cu sistemul de operare, dar nu vor mai putea beneficia de asistenta tehnica a gigantului tech.

Windows 7 a fost unul dintre cele mai populare sisteme de operare Microsoft si continua sa functioneze pe aproape jumatate din dispozitivele din intreaga lume.

digi-world.tv

[slideshow_deploy id=’36590′]