Fabiani Prcsina Pianistul Emblemã

PIANISTUL EMBLEMÃ A ȘCOLII GIMNAZIALE ,,I.G.DUCA”

În ceea ce priveşte muzica, talentul şi harul unora a reuşit să înduioşeze până şi stâncile. Ceea ce a reuşit Fabiani Prcsina în toți acești ani cât a fost elevul școlii noastre, prin toate rezultatele de excepție care le-a obținut a demonstrat că este și el un creator de frumos prin puterea sunetului  clapelor de pian. Pianul  și sunetul lui sub degetele lui Fabiani au poezia lor proprie şi o putere remarcabilă de a ne mângâia sufletul, ascunde un mister de o rară frumuseţe. Prin talentul său desăvârşit și prin pasiunea  creativă, palmaresul realizat  de Fabiani Prcsina este unul impresionant.

Premiul I Olimpiada Natională de Interpretare Instrumentală- faza națională – Cluj-Napoca:  2012-2013

Premiul I Olimpiada  Națională de Interpretare Instrumentală-faza națională – Giurgiu: 2013-2014

Premiul II Concursul International „PIANO TALENTS” Milano – 2013-2014

Premiul III Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală – faza naționala Suceava  2014-2015

Mențiune  Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală – faza naţională București  2015-2016

Premiul I Concursul Internațional Nice Cote d’Azour 2015-2016

Mențiune  Olimpiada  Națională de Interpretare Instrumentală-faza națională- Baia Mare :2017-2018

Concertul cu Andreea Boceli la Cluj și Ia Bucuresti

,,Fabiani Pricsina din Petroşani la numai 13 ani,  este considerat cel mai bun tânăr pianist al lumii, este elev al secției de muzică de la Şcoala Gimnazială „I.G. Duca” din Petroşani şi de-a lungul timpului a reuşit să obţină nenumărate premii la diverse competiţii naţionale şi internaţionale. În anul 2015, Fabiani a obţinut premiul I la Concursul Internaţional de Pian de la Nisa, Franţa, devenind cel mai bun tânăr pianist al lumii. Încă o dată România s-a ridicat în picioare în faţa copilului-artist”

„Fabiani Pricsina, copilul de 13 de ani din Petroşani, îl acompaniază la pian pe Andrea Bocelli. Sunt atât de mândră că sunt hunedoreancă și româncă datorită acestui copil”, a postat o hunedoreancă, prezentă la concertul de la Bucureşti, pe un site de socializare. Tenorul a interpretat arii celebre şi a adus pe scenă artişti consacraţi, printre ei numărându-se şi îndrăgitul maestru Gheorghe Zamfir. Povestea lui Fabiani. Este artist şi cântă nu doar cu mâinile lui neobosite, ci şi cu inima. Micul pianist este elev al Şcolii Gimnaziale „I.G. Duca” din Petroşani.

Crescut în Petroșani elev al Școlii Gimnaziale ,,I.G.Duca”, Fabiani a decis că destinul său este de a deveni un mare pianist, ceea ce, în timp, s-a realizat. Această decizie a lui a fost posibilă și este datorată măiestriei și dedicației doamnei profesoare Adina Stan care ia fost alături și la îndrumat din clasa I în arta și mãiestria pianului. Adina Stan profesorul care la descoperit și la creat pe Fabiani. Zecile de premii la concursuri naționale și internaționale i-au validat munca și i-au deschis drumul spre success, astăzi fiid elev la Colegiul Național ,,Dinu Lipatti” din București.

fabricadepian.ro

[slideshow_deploy id=’24093′]