Programul PRIMA CASĂ 2019 va fi modificat: Plafon de două miliarde de lei

Ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici a anunţat, duminică seara, că programul „Prima Casă” va fi continuat în acest an, cu un plafon de 2 miliarde de lei. Programul urmează să fie făcut modificat, dându-i-se o tentă mai socială.

Ministrul Finanţelor a mai spus că modificările la Prima Casă vor fi făcute până la finalul lunii februarie printr-o Hotărâre de Guvern.

“Probabil, (modificările) vor fi suprafaţa casei, persoanele cu venituri mai mici. Este un program social, până la urmă. Este Prima Casă. Nu-ţi iei casă de 500 de metri, prima casă. Îţi iei o casă pentru familie, atât cât poţi”, a explicat Teodorovici.

„Ca plafon (pentru Prima Casă – n.red.), am prins cam 2 miliarde de lei, în acest an. Deci, va continua, numai am spus că, în discuţia pe care am avut-o la Banca centrală, pentru a-l face mai social. (…) Până la final de februarie, vom avea forma propusă a fi modificată, dar nu se schimbă aspecte esenţiale. Finanţarea există – a fost bugetat. Programul continuă”, a menţionat, duminică seara, Eugen Teodorovici, la o televiziune națională. (Z.U.)

Sursa: romaniatv.net

[slideshow_deploy id=’19661′]