INCD INSEMEX ia în calcul achiziția unui complex hotelier din Valea Jiului

Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare  pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INCD-INSEMEX) din Petroșani intenționează să achiziționeze unul dintre ele mai titrate complexuri hoteliere din Valea Jiului. Este vorba despre Hotelul Gambrinus, situat în orașul Aninoasa, într-o zonă superbă de la intrarea în Defileul Jiului.

Informația a fost confirmată și de către directorul general al INSEMEX, dr.ing. George Artur Găman. Acesta apreciază că oportunitatea achiziționării unei baze hoteliere de către instituția de cercetare-dezvoltare din Valea Jiului este analizată de mai multă vreme, având în vedere faptul că, sub egida INSEMEX sunt organizate o serie de seminarii, simpozioane și alte activități de acest fel care implică participarea unor specialiști din diverse localități ale țării și chiar din alte țări. “Intenționăm de mai mult timp să cumpărăm o unitate de cazare în Valea Jiului. Am avut discuții în acest sens și cu proprietarii hotelului din Aninoasa. Avem în vedere o astfel de achiziție dat fiind faptul că instituția noastră organizează numeroase cursuri de perfecționare, dar și o serie de evenimente specifice activităților noastre, la care participă specialiști din țară și din lume. Astfel, dorim pe de o parte, să le putem oferi participanților la toate aceste evenimente pachete complete, inclusiv pentru cazare și masă. Astfel vom avea și o unitate hotelieră, unde să putem organiza acțiunile pe care institutul nostru le derulează constant, respectiv simpozioane cu participanți de pretutindeni. Evident că, în mod complementar, am putea utiliza un astfel de complex hotelier și pentru partea turistică”, a declarat Artur Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani.

În ipoteza în care tranzacția privind achiziția Hotelului Gambrinus de către INCD-INSEMEX se va concretiza, instituția de cercetare-dezvoltare din Valea Jiului este pregătită să investească și în modernizarea serviciilor de cazare și masă ale acestui hotel, care este unul dintre cele mai vechi existente în regiunea turistică a Văii Jiului.

[slideshow_deploy id=’27028′]