Ultimele clarificări necesare finanțării proiectului ”Green Line” Valea Jiului

Linia verde de autobuze electrice între Petrila-Petroșani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani ”Green Line Valea Jiului” este cu încă un pas mai aproape de obținerea grantului european care va asigura finanțarea implementării acestui important proiect a administrațiilor locale din Valea Jiului.

În acest sens, ultimele clarificări ale documentelor tehnico-economice din proiect, clarificări solicitate de ADR-Vest, au fost validate prin votul Consiliului local Vulcan, care este lider al acestui proiect.  Ca urmare a votului dat astăzi de consilierii locali pentru două proiecte care completează documentația depusă la ADR Vest, echipa de proiect a Primăriei municipiului Vulcan va transmite la rându-i informațiile solicitate către organismul de gestionare al fondurilor europene de la Timișoara, în scopul pregătirii contractului de finanțare”, a declarat primarul Gheorghe Ile.

Acesta estimează că, potrivit termenelor procedurale, semnarea contractului se va realiza cel mai probabil în cursul lunii mai.

”Componenta 2 a proiectului Green Line va permite realizarea infrastructurii rutiere din întreaga Vale a Jiului, achiziționarea unui număr de 18 autobuze electrice cu lungimea de 12 m, realizarea celorlalte stații de încărcare electrică aferente traseului autobuzelor”, a mai precizat primarul Gheorghe Ile.

De asemenea, municipalitatea de la Vulcan așteaptă ca în perioada imediat următoare să primească și solicitările de clarificări pentru componenta 1 a proiectului Green Line, care vor urma același traseu.