Consiliul județean transmite mulțumiri celor ce s-au implicat în redeschiderea drumului spre Sarmizegetusa

Efectele fenomenelor naturale produse pe Valea Albă, ne-au pus în aceste zile în fața unor provocări cărora nu le-am fi putut face față fără implicarea coordonatorilor de la Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice (SPAMI) Hunedoara.


Sarmizegetusa Regia nu-și putea primi vizitatorii în peisajul dezolant rămas în urma topirii zăpezilor, cu drumul aproape sufocat de vegetația adusă de viituri, cu rigole și șanțuri înfundate, cu parapete rupte sau cu albia pârâului plină de trunchiuri putrezite care puneau în pericol mai ales siguranța turiștilor.
Imaginile de acum trei săptămâni stau mărturie că n-am fi putut intra nepăsători în acest nou sezon turistic.
Imaginile de acum însă, cele pe care le vor vedea turiștii care vizitează cel mai important sit arheologic din județul Hunedoara, sunt rezultatul muncii unei echipe devotate care s-a mobilizat într-un mode exemplar pentru ca, în mai puțin de o săptămână, Valea Albă să devină primitoare și sigură.
Pe această cale, dorim să le mulțumim public directorului executiv al SPAMI Hunedoara, doamna Eugenia Zgăvîrdean, administratorului, domnul Vladimir Brilinsky și fiecărui angajat în parte, pentru că, împreună au făcut posibilă redeschiderea drumului spre cetate în cele mai bune condiții.
Mulțumim și operatorului SC Trameco SA, societate care derulează contractul de întreținere și reparații pentru DJ 705A pentru sprijinul acordat și pentru mobilizarea de care a dat dovadă în aceste zile pentru consolidarea porțiunii de drum afectată de viituri.
Numărul impresionant de turiști care au vizitat situl în aceste zile, chiar în condițiile în care drumul a fost închis accesului auto pe ultimii 4 kilometri, ne arată cât de important este acest monument pentru poporul român, dar ne și motivează pentru a continua cu aceeași implicare administrarea în bune condiții.
Sarmizegetusa Regia este și va rămâne prioritatea Consiliului Județean Hunedoara.



(Următoarea știre) »