Porți deschise la Centrul social Caritas ”Maria Stein” din Petroșani

Binecunoscută opiniei publice, activitatea din utimul an calendaristic a Asociației ”Caritas” din Petroșani a fost prezentată în detaliu de către managerul acesteia,  Alexandru Kelemen, în cadrul unui eveniment devenit tradițional la început de primăvară: ”Ziua Porților Deschise la Caritas Petroșani”.

Pentru acest an, voluntarii Caritas au ales să-și prezinte activitatea chiar la unul dintre centrele sociale devenite model de bune practici la nivel național. Este vorba despre Centrul Social ”Maria Stein” din municipiul Petroșani, care a împlnit anul acesta 10 ani de activitate și unde o seamă de copii proveniți din medii sociale defavorizate au șansa de a beneficia de o masă caldă și de sprijin educațional complementar.

Numeroși invitați, începând chiar cu primarul municipiului Petroșani – Tiberiu Iacob Ridzi și continuând cu oameni de suflet din domeniul educației, cultelor, asistenței sociale, societății civile au răspuns invitației celor de la Caritas, participând la ”Ziua Porților Deschise”. Aceștia au aflat astfel că, în prezent, nu mai puțin de 103 persoane, de la copii la vârstnici, sunt beneficiari ai serviciilor de asistență socială derulate de voluntarii Asociației Caritas, în cele două centre coordonate de asociație și la domiciul unor persoane în vârstă. ”Acest eveniment este unul cu dublu scop. În primul rând, ne propunem ca, în cadrul Zilei Porților Deschise, să facem un bilant anual al activității organizatiei Caritas în județul Hunedoara si, în mod special, în Valea Jiului. În al doilea rând, scopul nostru este acela de a invita comunitatea să ni se alăture la cele două centre, Maria Stein ori cel de îngrijire la domiciliu al bătrânilor, contribuind astfel cu propria lor experiență și să se convingă în același timp că aceste servicii sunt pentru oameni care au cu adevărat nevoie de ele”, a declarat Alexandru Kelemen, coordonatorul programelor Caritas în Valea Jiului.

Pintre cei care nu numai că este deja convins de valoarea seviciilor sociale deulate de Asociația Caritas la Petroșani, dar și sprijină în mod constant și concret aceste activități, se numără primarul localității, Tiberiu Iacob Ridzi: ”La centrul de zi Maria Stein, zâmbetele copiilor ne oferă întotdeauna o satisfacție maximă. Iar asta se întâmplă, sunt convins, și datorită voluntarilor de aici. Îi felicit pe toți cei implicați în toate activitățile destinate comunității prin care sunt ajutați atât bătrânii cât și copiii din familiile vulnerabile”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi. 

Acesta a mai precizat că administrația publică locală de la Petroșani va sprijini mai departe atât activitățile Centrului ”Maria Stein” cât și celelalte proiecte sociale derulate de voluntarii uneia dintre cele mai valoroase asociații din Valea Jiului, Asociația Caritas.