VIDEO: Zăpadă de peste 3 metri pe Transalpina. Drumarii continuă deszăpezirea

Deszăpezirea celui mai înalt drum din România a fost reluată de către drumari, iar utilajele înaintează greu pe Transalpina din cauza vremii neprielnice și a zăpezii care ajunge și la 4 metri. Șoseaua nu va fi deschisă până nu vor fi îndepărtate și rocile mari căzute de pe versanți, aduse de torenți.

Utilajele lucrează de zor la deszăpezirea șoselei, doar 7 kilometri de drum de la ieșirea din stațiunea Rânca au fost curățați până acum. Misiunea drumarilor este destul de grea pentru că vremea este în continuare nefavorabilă: este lapovită, bate vântul, iar pe asfalt este un strat gros de gheață.

Transalpina atinge cel mai înalt punct la 2145 de metri altitudine. Aproape de cota 2.000 zăpada măsoară chiar și 4 metri. Până acum drumarii au acționat doar pe un singur fir, pe celalalt sens se va interveni mai târziu pentru că în zonă este risc de avalanșă.

Troienele care se prăbușesc pe asfalt iau cu ele și pietre de pe munte, iar zăpada care se topește antrenează grohotiș care ajunge pe partea carosabilă.

Deocamdată nu se știe când va fi redeschis tronsul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrotului. Anul trecut, restricția a fost ridicată abia la jumătatea lunii iunie.

ziarulunirea.ro