Armata română caută militari pentru Forțele Speciale. Cine poate fi recrutat și cum sunt antrenamentele

Armata română caută militari pentru trupele speciale, care vor pleca pe front în misiuni dintre cele mai riscante şi, de multe ori, secrete. După luni de antrenament intens, cei care termină stagiul de pregătire vor avea misiune de a salva familii aflate sub asediul teroriştilor în Afganistan şi Irak sau vor lupta cu inamicii pe mare.

Forţelor speciale sunt cea mai puternică şi mai intens pregătită structură din armata română.

Se spune că atunci când o misiune este imposibilă, intervin Forţele Speciale.

”Cum este acolo? Imaginaţi-vă o viaţă paralelă. Trebuie să rezişti atât psihic cât şi fizic. Implicaţiile şi misiunile pe care le ai, zi de zi şi noapte de noapte, îţi îngreunează existenţa”, declară un ofițer din Forțele pentru Operațiuni Speciale.

Ofiţerii se antrenează în fiecare zi pentru cele mai dificile situaţii de pe front. La acest antrenament trebuie să cucerească o ţintă pe terenul inamicilor.

În teatrele de operaţii din Afganistan ori de pe Marea Mediterană, supravieţuirea nu se poate simula. Misiunile durează uneori luni de zile iar camarazii devin a doua familie. Antrenamentele sunt intense pentru a se întoarce cu toţii acasă teferi.

Armata caută 40 de militari pentru forţele speciale. Recrutările nu se fac doar din rândul soldaţilor profesionişti, ci şi dintre civili. Probele însă nu sunt uşoare deloc.

Cei admişi vor urma o perioadă de pregătire intensă de 9 luni, după care sunt gata să plece pe front.

Sursa:observator.tv