Guvernul PSD-ALDE susține investițiile românești! (PE)

Așa cum a demonstrat, Guvernul PSD-ALDE susține mediul de afaceri! Pentru a CREȘTE accesibilitatea companiilor ROMÂNEȘTI la finanțarea investițiilor cu ajutor de stat, în 2018 au fost aprobate modificări ale schemei de ajutor de stat.

Rezultatele nu s-au lăsat așteptate – dintre cele 27 de societăți care vor implementa cele 28 de proiecte de investiții, 44,44% au capital românesc. Așadar, în mai puțin de un an, am încheiat acorduri de finanțare pentru 28 de proiecte de investiții, cu o valoare totală de aproape 3 miliarde lei.

Ajutorul aprobat pentru finanțarea din partea statului este de peste 1 miliard de lei. Sunt proiecte ce vor genera în timp peste 4.000 de noi locuri de muncă și au o contribuție la dezvoltarea regională, în valoare totală de 1,21 miliarde lei.

Între măsurile luate, amintim:

– diminuarea plafonului minim al proiectelor de investiții pentru a fi eligibile la 1 milion de euro;

– emiterea proiectului acordului pentru finanțare pentru toate proiectele de investiții eligibile.Acest lucru a oferit și companiilor românești posibilitatea de a se înscrie în schema de ajutor de stat.

Astfel, din ianuarie 2018, toate întreprinderile mici și mijlocii care au venituri de până la 1 milion de euro plătesc un impozit de doar 1% din cifra de afaceri. În acest mod încurajăm firmele românești să își dezvolte afacerea și să contribuie la creșterea economiei naționale.

Înainte de ianuarie 2018, doar întreprinderile cu venituri de până la 500.000 de euro se încadrau la acest regim de impozitare. PSD a dublat pragul pentru ca peste 90% din companiile românești să beneficieze de acest impozit redus. Doar așa putem construi şi dezvolta economia reală a României. Avem nevoie de mai mulți antreprenori români și din afara țării, antreprenori care să își continue ideile și care pot extinde limitele inovării. Ne dorim să le asigurăm un mediu de afaceri cât mai accesibil.

PNL consideră că susținătorii noștri sunt săraci și proști. De aceea, când au fost la guvernare au mărit TVA și alte taxe și au blocat astfel dezvoltarea antreprenorilor români. Noi suntem mândri să susținem înființarea a cât mai multe firme, astfel încât România să devină țara cu cele mai multe #Start-UP-uri din Uniunea Europeană. România merită mai mult respect în Europa!

Datorită măsurilor adoptate de către Guvernul PSD-ALDE, economia României a devenit una dinamică și se bucură de încrederea mediului de afaceri.

Proiectele de investiții, care vor fi dezvoltate cu sprijin guvernamental, vor aduce plus valoare economiei românești, prin efectul de multiplicare. Guvernul PSD-ALDE a reușit să facă funcțională și atractivă această schemă de ajutor de stat, atât pentru companiile cu capital românesc, cât și pentru cele cu capital străin, fapt demonstrat de numărul mare de acorduri semnate.

România are o creștere istorică de 33% a Produsului Intern Brut, de când PSD a preluat guvernarea! Este reușita incontestabilă a aplicării cu consecvență a programului de guvernare votat de români. Ne respectăm angajamentele! Prin politici inteligente susținem un mediu de afaceri dinamic și sănătos – temelia dezvoltării țării, dar și a creșterii bunăstării oamenilor.

Material electoral comandat de Partidul Social Democrat

CUI mandatar 41190008