Toma Coconea, alergător în cursa mondială ”Wings for Life World Run”, la București

Apreciatul sportiv din Valea Jiului, Toma Coconea s-a numărat printre sutele de sportivi din România care au participat, anul acesta, la cursa Wings for Life World Run APP de la București, care a avut loc la începutul acestei luni.

Wings for Life World Run este o cursă mondială, cu un format inedit, ce se adresează atât alergătorilor, cât și persoanelor în scaun rulant. În această competiție, în loc de o linie fixă de finiș, concurenții aleargă umăr la umăr pentru a rămâne în fața unei mașini virtuale de finiș. Fie că o fac la una dintre cursele oficiale din cele 25 de orașe din lume sau în cadrul unui APP Run precum a fost și cel din București (derulat prin intermediul aplicației de mobil), important este mesajul pe care-l transmit sportivii participanți la acest eveniment: ”Alergăm pentru cei care nu pot!”

Acesta a fost de altfel și mesajul care l-a determinat pe Toma Coconea să ia parte la acest eveniment sportiv. ”Weekendul trecut am avut plăcerea de a alerga la Wings for Life World Run App București, pentru cei care nu pot, pentru cei în scaunul cu rotile. Cred că astfel de proiecte sunt binevenite și este important să conștientizăm că acești oameni merită susținuți și cre de asemenea că avem chiar multe de învățat de la ei”, a spus Toma Coconea.

Sportivul din Valea Jiului își găsește întotdeauna timp pentru a fi prezent la astfel de evenimente sportive, care au rolul de a transmite un puternic mesaj social, chiar dacă se află în plină febră a pregătirilor pentru noul sezon al celui mai dificil concurs de alergare și zbor cu parapanta din lume, Red Bull X Alps, al căruia start este programat pe 16 iunie. Toma Coconea este singurul sportiv din lume care a participat la toate edițiile de până acum ale acestei competiții.