Autostrada A1 Lugoj-Deva, lotul 4: Ce a mai rămas din Dealul Liliecilor şi când vor fi inauguraţi cei 22 de kilometri

Autostrada A1 Lugoj-Deva, lotul 4: Ce a mai rămas din Dealul Liliecilor şi când vor fi inauguraţi cei 22 de kilometri.

Încă de la începutul anului 2017 constructorii Autostrăzii Lugoj – Deva lucrează la excavarea „Dealului Liliecilor” de la marginea satului Şoimuş, ultimul obstacol de pe şantierul viitoarei autostrăzi din vestul ţării.

Lucrările pe cei doi kilometri rămaşi de realizat din tronsonul de 22 de kilometri se apropie de final, arată imaginile realizate din dronă şi publicate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit celui mai recent raport al CNAIR, stadiul fizic al execuţiei proiectului de infrastructură a ajuns în luna aprilie la 95 la sută, iar drumarii estimează că Lotul patru al autostrăzii Lugoj – Deva (A1), pe traseul Deva (Şoimuş) – Ilia va fi dat în folosinţă în trimestrul al treilea al acestui an.

Tot în vara acestui an va fi finalizat şi Lotul trei al Autostrăzii A1, între Ilia şi Holdea, în lungime de 21 de kilometri, potrivit celor mai optimiste estimări ale constructorilor. Un sector de circa un kilometru, în zona nodului rutier Holdea, a rămas în construcţie.

Astfel, vor mai rămâne de executat circa 14 kilometri de autostradă, între Holdea şi Margina. Cele două tronsoane au intrat în şantier în primăvara anului 2014. Autostrada Lugoj – Deva va avea o lungime de 100 de kilometri.

Sursa: adevarul.ro