Ziua Copiilor, o sărbătoare a bucuriei pentru întreaga comunitate din Uricani

La Uricani, activitățile organizate de administrația locală pentru copii, cu prilejul Zilei Internaționale a Copiilor, au început mai devreme, încă din 31 mai. Câteva sute de copii au răspuns invitației lansate de primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu și au venit să se bucure împreună, în frumoasa comunitate a Uricaniului, de această zi specială, în egală măsură pentru cei mici, dar și pentru cei mari.

Startul unei zile cu adevărat fericite a fost dat de către cei mai mici dintre sărbătoriți care au avut parte de una dintre cele mai frumoase jocuri de copii, aceștia fiind invitați să deseneze pe asfalt. Primăria Uricani le-a pus la dispoziție cretă colorată în cantități nelimitate, iar drept suport pentru desene, copiilor le-a fost pusă la dispoziție o stradă întreagă, în fața Școlii generale nr. 2 din localitate. Micii artiști au avut și suporteri, în părinți, bunici, frați, surori, dar și în reprezentanți ai administrației locale. ”Vin întotdeauna cu mare plăcere să văd această demonstrația de desene pe asfalt pe care noi o organizăm la Uricani, în mod tradițional, de Ziua Copilului. Într-un fel, regăsesc în acest loc amintirea copilăriei și mă bucur că desenele pe asfalt rămân un joc preferat al copiilor din lumea de azi. Sunt încântat de fiecare dată să văd cât de multă imaginație și cât talent au copiii din Uricani și împărtășesc cu mare drag cu aceștia bucuria unei zile speciale”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.

Semn că la Uricani sărbătorile copiilor nu s-au schimbat odată cu generațiile, stă interesul deosebit pe care-l manifestă copiii din acest oraș pentru competițiile sportive organizate, de asemenea, cu sprijinul Consiliului local și al Primăriei din Uricani. Fie că a fost vorba despre întrecerile de alergare sau role, ori despre handbal sau fotbal, despre șah sau alte activități de acest fel, copiii din Uricani s-au înscris în număr mare la toate concursurile organizate de Ziua Copiilor. ”La noi, în Uricani, sportul rămâne o preocupare importantă pentru copiii din oraș și nu pot decât să salut acest lucru. De altfel, și noi îi încurajăm în această direcție iar felul în care și anul acesta, de Ziua Copiilor, s-au derulat competițiile sportive este demn de toată aprecierea noastră. Îi felicit pe toți copiii care au participat la aceste acțiuni, pentru spiritul competițional dar mai ales pentru spiritul de fair-play”, a spus primarul Dănuț Buhăescu.

Administrația locală de la Petroșani a pregătit pentru aceste activități diplome pentru toți participanții, iar pentru câștigători au fost oferite, în plus, medalii și trofee.

”Eu cred că și anul acesta, Ziua Copiilor a fost un bun prilej pentru întreaga noastră comunitate de a fi alături de cel mai de preț dar al comunității noastre: copiii. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au participat la această sărbătoare a copilăriei și a bucuriei, de la frumoșii copii ai Uricani, la părinți și bunici, dascăli și funcționari ai administrației, cu implicarea cărora Ziua Copiilor a fost una reușită în orașul Uricani. La mulți ani, dragii noștri copii ! Vă mulțumim pentru că ne faceți viața mai frumoasă și pentru că sunteți o binecuvântare în viața fiecărei familii !”, a mai spus Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.