Cadouri, magie, competiție și petrecere, la sărbătoarea copilăriei de la Petrila

La Petrila, sărbătoarea copiilor a fost una pe măsura acestui eveniment și a destinatarilor săi, iar autoritățile locale, societatea civilă, unitățile educaționale și fiecare adult în parte s-a străduit să facă în așa fel încât copiii din comunitatea Petrilei să aibă o zi excelentă.

În mare parte, acest deziderat a fost atins pentru că deși 1 Iunie a fost o zi destul de capricioasă, atmosfera de pe străzile orașului, din parcuri și din sala de spectacole a Casei de Cultură a fost una deosebit de caldă și de primitoare. Pentru cei mici, anul acesta Primăria și Consiliul local al orașului Petrila s-au pregătit corespunzător, iar primarul Vasile Jurca și-a propus și a reușit să facă în așa fel încât fecare copil din oraș să aibă parte de un cadou din partea adminstrației locale. ”Pentru ziua de 1 iunie am propus Consiliului Local să aprobăm achiziția pentru câte o cutie de Raffaello și câte un rucsac pentru toți copiii din orașul Petrila, începând cu cei de la grădiniță și până la cei de la liceu, din dorința de a le face un cadou din partea comunității noastre”, spune primarul Vasile Jurca.

 De asemenea, edilii din Petrila au făcut posibil ca, în data de 1 iunie spațiul de joacă destinat copiilor să fie unul de mari dimensiuni. În acest sens, toată zona centrală a orașului, cuprinsă între magazinul Expans și Biserica Sfântul Gheorghe, a fost transformată în zonă pietonală, unde copiii din orașul Petrila au putut să se joace, să participe la un concurs de carturi organizat de Clubul Copiilor, să se joace pe cele 6 trambuline special aduse de oganizatori pentru această zi, ba chiar și să călărească pe frumoșii căluți ai familei Popa de la ”Carpathian Horse Trekking”. În plus, tot pentru cei mici, în sala de spectacole a Casei de Cultură ”Ladislau Schmidt” din orașul Petrila a avut loc o reprezentație a spectacolului extraordinar de magie ”Hocus-Pocus” prezentat de Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu din Petroșani.

Tot la Petrila, pentru copiii mai mari, în organizarea Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși” și a Școlii ”Ion D. Sîrbu”, toți elevii celor două școli petrilene au fost invitați să participe la activități sportive derulate cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, acțiunea beneficiind de asemenea de sprijinul Primăriei și a Consiliului Local al Orașului Petrila. Elevii s-au întrecut în competiții de alergare, fotbal, șah sau tenis de masă, obținând premii, diplome și medalii, dar cel mai important este că din acest concurs a învins mișcarea, sportul, sănătatea și, binențeles, distracția.

”Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea evenimentelor care au făcut posibilă această frumoasă zi a copiilor în orașul Petrila. La ceas de sărbătoare, îmi îndrept și eu gândurile bune și urările numai de bine către copiii noștri dragi. La mulți ani, sănătoși și binecuvântați, dragi copii, care în sufletele voastre pline de bunătate, reușiți să adunați zâmbete, strălucire și lumină. La mulți ani și părinților și tuturor celor care vă îngrijiți ca micii îngerași să simtă dragoste și ocrotire”, a transmis primarul Vasile Jurca.