Drum ca-n palmă spre stațiunea Straja

Lucrările de asfaltare a drumului județean care asigură accesul rutier spre stațiunea turistică Straja din municipiul Lupeni, au fost recepționate miercuri, 5 iunie 2019 de către reprezentantul firmei Zona D Petroșani care a efectuat aceste lucrări și o comisie mixtă a Consiliului județean Hunedoara și a Primăriei municipiului Lupeni. La eveniment au fost prezenți și președintele Consiliului județean Hunedoara – Mircea Flaviu Bobora, administratorul public al județului – Costel Avram și primarul municipiului Lupeni – Lucian Resmeriță.

Investiția, începută în toamna anului trecut, face parte din programul de întreținere și reparații a drumurilor județene, fiind integral finanțată de către Consiliul județean Hunedoara. Lucrările au fost demarate la solicitarea primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță care se declară acum mulțumit de sprijinul primit din partea Consiliului județean în mod special în ceea ce privește susținerea unor investiții de infrastructură la Straja.

„După cum vedeți, anul trecut am asfaltat 2,5 km, dar și anul acesta încă aproape 2,5 km. Felicit Consiliul Județean pentru ca iau în considerare prioritățile comunităților locale. De fiecare dată au venit în sprijinul localităților, nu numai în Lupeni și Valea Jiului. Se vede o schimbare în modul de abordare, pentru că ajută fiecare localitate. Mă bucur foarte mult de acest parteneriat și cred că, împreună, vom putea face și alte investiții necesare aici pentru că vrem să dezvoltăm această stațiune”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Despre aceeași bună colaborare între autoritățile locale și județene vorbește și administratorul public al județului Hunedoara. „Constat că municipiul Lupeni are un primar implicat în dezvoltarea localității pe care o păstorește, dar și în dezvoltarea acestei frumoase stațiuni turistice din județul nostru care este Straja. De fiecare dată, am căutat să răspundem prin fapte solicitărilor primite de la primarul Lucian Resmeriță și, dacă anul trecut am finalizat aici canalizarea, tot anul trecut am promis că vom realiza turnarea stratului asfaltic de uzură pe acest drum județean. Promisiunile noastre au devenit realitate, iar acest lucru a fost posibil și pentru că avem o colaborare foarte bună cu administrația din Lupeni”, a declarat administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram. 

Investițiilor în modernizarea drumului județean de acces la Straja li s-au adăugat cele realizate de administrația publică locală de la Lupeni, care a asfaltat la rândul său drumurile din aria lor de responsabilitate, astfel încât de pe acum cei care vor să urce în Straja cu mașina au parte de un drum ca-n palmă.