Sute de bicicliști au pedalat pe străzile din Petroșani pentru a marca Ziua Mediului

O coloană formată din peste 100 de bicicliști, în cea mai mare parte copii și tineri, a pedalat astăzi pe bulevardul principal al municipiului Petroșani, din zona centrului civic și până la magazinul Lidl. Nu a fost vorba despre vreun protest, ci doar despre modul original în care, în fiecare an, comunitatea din Petroșani înțelege să marcheze Ziua Mediului.

Evenimentul a fost organizat, tot în mod tradițional, de Asociația Pro-Parâng și Asociația Pro Urbis, în colaborare cu Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani. De altfel, printre cei care au fost prezenți în fruntea coloanei de bicicliști s-a aflat și primarul municipiului Petroșani – Tiberiu Iacob Ridzi.

”Poluarea este un fenomen global, care, din păcate ia amploare. Pentru a stopa acest fenomen, trebuie ca noi, fiecare, la nivel local să luăm măsuri. Într-un format mobil, dinamic și plin de entuziasm – alături de copiii prezenţi – am punctat astăzi împreună cu membrii Asociațiilor Pro Parâng și Casa Pro Urbis momentul dedicat ocrotirii mediului. Mă bucur să văd că numărul tinerilor care practică mersul pe bicicletă este destul de mare. Un mediu curat înseamnă o viață sănătoasă, de aceea încurajez și susțin orice activitate care are rolul de a proteja natura. Este de datoria noastră să menținem curat patrimoniul natural pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generațiilor viitoare”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi. 

Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător este marcată în fiecare an pe data de 5 iunie. Aceasta a fost instituită în anul 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite.