Tudor Sima din Petroșani, câștigător al Marelui Trofeu al Festivalului ”Talent Show” din Bulgaria

Nu mai puțin de 58 de copii au evoluat la ediția din acest an a Festivalului ”Talent Show” de la Vidin (Bulgaria), care a avut loc la finalul săptămânii trecute, reprezentând țări precum Bulgaria, Serbia sau România. Printre concurenți s-au aflat și mai mulți artiști din Valea Jiului, membri ai Asociației Culturale ”Lirica”, elevi ai maestrului Tiberiu Coconeț.

Aceștia au făcut o impresie deosebită, reușind să cucerească multe din premiile oferite de organizatori pe diverse categorii de concurs. Cel mai mult a impresionat petroșeneanul Tudor Sima, care și-a adjudecat Trofeul ”Talent Show” 2019. Acesta a participat la trei din secțiunile concursului, respectiv ”Muzică ușoară”, ”Muzică populară” și ”Muzică instrumentală” (saxofon). Membru al unei familii de artiști apreciați din Valea Jiului, Tudor Sima a făcut, la doar zece ani, un spectacol de zile mari, demonstrând (dacă mai era nevoie !) că este el însuși deja un adevărat artist, spre bucuria părinților și bunicilor lui, dar și a comunității locale din Valea Jiului, din rândul căreia i-au venit sute de mesaje de felicitare pentru acest nou succes, pe rețelele de socializare.

Alături de Tudor Sima, între laureați s-a numărat și Elena Mojoatcă aceasta obținând Trofeul festivalului pentru ”Cea mai bună voce” din concurs. De asemenea, în palmaresul Asociației Culturale ”Lirica” au fost consemnate și alte premii obținute de elevii prof. Tiberiu Coconeț la Festivalul ”Talent Show” de la Vidin, pe diferite categorii de vârstă, după cum urmează:

  • Ganea Sidonia – trofeu de categorie pentru secțiunile ”Muzică populară” și ”Muzică ușoară”;
  • Cepoi Melek Teofana – trofeu de categorie pentru secțiunile ”Muzică populară” și ”Muzică ușoară”;
  • Suditu Timeea – Premiul I pe categoria de vârstă pentru secțiunile ”Muzică populară” și ”Muzică ușoară”;
  • Apetri Elena Loredana – Premiul I pe categoria de vârstă pentru secțiunea ”Muzică ușoară”;
  • Prisecaru Ramona Ionela – Premiul I pe categoria de vârstă pentru secțiunea ”Muzică populară”;
  • Dregănesc Cristian – Premiul I pe categoria de vârstă pentru secțiunea ”Muzică populară”;
  • Cimpoeșu George – Premiul I pe categoria de vârstă pentru secțiunea ”Muzică populară”;
  • Botezan Ionel – Premiul II pe categoria de vârstă pentru secțiunea ”Muzică populară”;

Rezultatele obținute de acești copii talentați sunt rod al talentului lor artistic deja demonstrat în atâtea și atâtea festivaluri, competiții sau spectacole la care au participat. Toate acestea au însă în spate și orele de studiu și repetiții pe care le desfășoară, împreună cu profesorul lor Tiberiu Coconeț în cadrul școlii de muzică de la Asociația Culturală ”Lirica” din Petroșani.

Tuturor, felicitări !