SkyRace Intersport Uricani 2019 e gata de start

Cea de-a 8-a ediție de Retezat SkyRace Intersport, unul dintre cele mai apreciate concursuri de alergare montană organizat în regiunea Văii Jiului este gata să înceapă!

Startul este programat pentru sâmbătă, 15 iunie și duminică, 16 iunie din zona Complexului Turistic Cheile Buții din Uricani, după următorul program:

Sâmbătă, 15 iunie 2019:
* Între 7:00 – 8:00 are loc validarea concurenților și ridicarea kiturilor pentru TOATE CURSELE. Ridicarea kitului se face doar personal!
* La ora 9:00 se va da startul competiției pentru traseul Custura.
* La ora 10:30 se va da startul competiției pentru traseele Buta și Valea Mării.
* La ora 11:00 este estimată sosirea primilor participanți de pe traseul Valea Mării.
* La ora 12:00 este estimată sosirea câștigătorului de pe traseul Custura.
* La 13:00 este estimată sosirea primilor participanți de pe Traseul Buta.
* Între 10:30 și 17:00, în zona de start/sosire are loc revitalizarea concurenților (apă, fructe, dulciuri, cașcaval, băuturi energizante).
* La ora 16.30 va începe servirea mesei pe baza cuponului din kit și apoi și degustarea vinului de Corcova, iar la ora 18.00 va avea loc festivitatea de premiere.
* La ora 20.00 va incepe petrecerea. Atmosfera înainte, în timpul și după cursă va fi întreținută de DJ Trail/City Race/SkyRace/Urban Trail, Cătălin Sănătescu.
Duminică, 16 iunie 2019:
* începând cu ora 10:00 are loc competiția copiilor în zona Complexului Turistic Cheile Buții. Participarea copiilor este gratuită. Înscrieri pentru concursul KidsRace de duminică se vor face la fața locului. Pentru copiii participanți la Traseul Valea Mării se va face un clasament separat, ei vor fi însoțiți obligatoriu pe traseu de un adult.
Toate traseele sunt curățate și sunt marcate cu bandă INTERSPORT, în conformitate cu prevederile Federației Internaționale de SkyRunning. Lungimea traseelor este cea de pe retezat.skyrace.ro: 28km/+2300m la Custura, 23km/+1400m la Buta, 7km/+300m la Valea Mării.

Track-urile celor 3 trasee, pot fi urmărite în linkurile de mai jos:
Începând de vineri, 14 iunie 2019, ora 8.00, și până duminică 16 iunie 2019, ora 12.00, accesul cu autoturisme la parcarea de la Complexul Cheile Buții va fi permis doar pentru cei care au cazare acolo, pentru organizatori/voluntari, pentru sponsorii/partenerii/furnizorii evenimentului, pentru Salvamont, Ambulanță și autorități (Poliție, Jandarmeria Montană, Parcul Național Retezat etc). Pentru participanți și spectatori vor exista 3 alte (trei) parcări pe DN66A, două fiind înainte de intrarea către Cheile Buții, unul imediat după drumul ce duce spre cabana Buta, pe dreapta în sensul de mers spre Câmpușel, și celălalt pe partea stângă a drumului, în zona cuprinsă între drumul ce duce spre Cabana Buta și cel ce duce spre Cheile Buții. Al treilea, va fi la aproximativ 500 de metri după ce treceți de intrarea spre Cheile Buții, pe ambele părți ale străzii (pe locul fostei cariere). Atenție, nu parcați pe partea dreaptă a drumului între intrarea spre Buta și intrarea spre Cheile Buții! Pentru o mai bună orientare, cercetați harta atașată! Intrările în parcări vor fi semnalizate cu bannere și păzite! Cei care vor campa la Cheile Buții, în apropierea zonei de Start, vor lăsa mașinile în aceste parcări, iar accesul se va face pe jos. La fel pentru participanții care au cazare în alte părți, la fel pentru însoțitori sau spectatori.
Succes, tuturor !