Consiliul local analizează introducerea de taxe pentru parcările din municipiul Petroșani

Primăria municipiului Petroșani a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre prin care se propune introducerea unui sistem de plată pentru parcările rezidențiale din municipiul Petroșani. Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi spune că decizia vine ca urmare a solicitărilor transmise în scris sau în programul de audiențe, către administrața locale de cetățenii proprietari de autoturisme.

”Avem foarte mulți proprietari de autoturisme care nu dețin garaje și pentru care găsirea unui loc de parcare în apropierea locuinței este destul de dificilă. În repetate rânduri am primit solicitări din partea acestora pentru a institui un sistem de parcare rezidențială cu plată. În acest sens, am elaborat un proiect de hotărâre în care propunem rezolvarea procedurală a modului de atribuire a parcărilor de reședință, prin care se instituie dreptul de preemțiune pentru proprietarii din imediata vecinătate a parcărilor respective. În cazurile în care numărul de mașini excede locurile de parcare existente într-un anumit cartier, aceste parcări vor fi atribuite celor în drept pe baza unei licitații”, explică primarul municipiului Petroșani.

Proiectul privind gestionarea locurilor de parcare din municipiul Petroșani prevede, de asemenea, reglementarea regimului de plată al parcărilor publice de pe raza localității.

”Acest proiect are ca scop și eliberarea arterelor de circulație auto, a celor pietonale, folosirea eficientă a parcărilor existente și a celor pe care le vom creea în viitor, precum și sporirea veniturilor la bugetul local. Cel  mai important este însă că, prin procedura de rezervare a unor locuri de parcare rezidențiale, se creează pentru cetățenii noștri condițiile care, după o zi de muncă, aceștia să-și poată parca liniștiți autoturismele în parcarea închiriată din vecinătatea locuinței”, mai spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Proiectul de hotărâre și Regulamentul de atribuire a locurilor de parcare rezidențială și a celor publice cu plată din municipiul Petroșani, poate fi consultat pe situl oficial al Primăriei (www.primariapetrosani.ro) la secțiunea Informații de interes public.