Prof.univ.dr.ing. Radu Sorin: ”Admiterea la Universitatea din Petroșani din iulie 2019 a fost un real succes”

Prima sesiune de admitere la specializările de licență și master din cadrul celor trei facultăți ale Universității din Petroșani a fost un real succes, care a depășit chiar și așteptările organizatorilor. Potrivit rectorului instituției de învățământ superior din Valea Jiului, în sesiunea de admitere din iulie 2019, mai bine de două treimi din locurile disponibile pentru viitorul an universitar 2019-2020 au fost deja ocupate.

”Din cifrele rezultate în urma sesiunii de înscriere și admitere din iulie 2019, în ceea ce privește programele de studii universitare de licență, din totalul celor 615 locuri disponibile au fost ocupate deja 451. Avem și situații unde toate locurile au fost deja ocupate, cum sunt de exemplu specializările de Administrația Publică și Asistență socială unde s-au ocupat integral și locurile bugetate dar și cele cu taxă. O situație foarte bună înregistrăm și în ceea ce privește studiile de master, unde din cele circa 800 de locuri disponibile în total, toate cele 250 de locuri bugetate au fost ocupate, iar pentru locurile cu taxă avem înscriși 512 studenți”, a declarat rectorul Radu Sorin.

Acesta apreciază că succesul sesiunii de admitere din iulie 2019 de la Universitatea din Petroșani reprezintă o premieră absolută a ultimilor cel puțin 10 ani.Sunt rezultate care confirmă ascensiunea Universității din Petroșani în ceea ce privește încrederea celor care doresc să vină la noi pentru a urma studiile superioare. De altfel, dincolo de statutul nostru de ”Universitate cu grad de încredere ridicat”, conferit de ARACIS”, un recent studiu realizat de cercetătorii noștri de la Sociologie a relevat faptul că Universitatea din Petroșani se situează în primele trei locuri în topul instituțiilor din județul Hunedoara, cu un grad de încredere de aproape 80 %, fapt care vine să confirme succesul sesiunii de admitere pentru viitorul an universitar”, a mai precizat rectorul Radu Sorin.

Candidații declarați admiși în urma primei sesiuni de înscriere la Universitatea din Petroșani trebuie să-și confirme locul până cel târziu la data de 26 iulie 2019, inclusiv, prin achitarea taxei de înmatriculare.

Pentru cei care nu au optat încă pentru înscrierea la o facultate, Universitatea din Petroșani mai oferă o șansă la înscrierea pe locurile rămase disponibile, atât pentru studiile de licență cât și pentru cele de doctorat, într-o nouă sesiune de admitere care va avea loc la începutul lunii septembrie.