Starea drumurilor spre și în Parcul Național Retezat

Odată cu deschiderea sezonului vacanțelor, interesul turiștilor este din ce în ce mai mare și în ceea ce privește vizitarea Parcului Național Retezat, unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din România și Europa.

Pentru cei care și-au pregătit o expediție de vacanță cu această destinația, Administrația Parcului Național Retezat informează că, în prezent, drumurile de acces către ”inima” Parcului Naționbal Retezat se prezintă după cum urmează:

Pe tronsonul drumului județean Brazi – Gura Apei, principala poartă de acces în Retezat, se repară gropile și se îndepărtează bolovanii căzuți pe carosabil. Drumul este accesibil cu orice tip de mașină, dar necesită un condus cu atenție sporită. Pe tronsonul Gura Apei – Poiana Pelegii, se lucrează la refacerea drumului, deși mai este mult de muncă, unele porțiuni fiind grav afectate de râu, în urma ploilor abundente din 2018. Atenție, chiar dacă pe unele porțiuni, problemele au fost remediate, drumul Gura Apei – Poiana Pelegii momentan rămâne deocamdată închis circulației publice!

Pe tronsonul Râu de Mori – baraj Gura Apei drumul este practicabil, chiar dacă e deteriorat pe unele porțiuni unde drumarii au început reparațiile.

Pe tronsonul Râu de Mori – Râușor drumul este asfaltat,  practicabil cu orice tip de mașină;

Pe tronsonul Nucșoara – Cârnic drumul este practicabil, dar necesită atenție sporită din partea șoferilor; Atenție însă, privind accesul către Cabana Pietrele. pe tronsonul Cârnic – Pietrele, drumul este închis pentru circulația autovehiculelor.

Pe tronsonul Hobița – Stâna de Râu drumul este practicabil doar pentru mașini cu gardă la sol înaltă și necesită atenție sporită.

Pe tronsonul Câmpul lui Neag – cabana Buta drumul este dificil până în punctul ”La Beci” (accesibil numai cu automobile cu gardă sol înaltă), iar pe tronsonul La Beci – cabana Buta drumul este deteriorat, practicabil numai cu mașini off-road.

Administrația Parcului Național Retezat face precizarea că, mai ales în perioadele cu ploaie, starea drumurilor de acces spre și în Retezat se poate schimba de la o zi la alta și de aceea se recomandă consultarea informațiilor la zi privind starea drumurilor, prin contactarea Administrației Parcului Național Retezat înainte de a pleca la drum.