20 de milioane de euro pentru reamenajarea intersecției DN 76 cu DN 7 la Șoimuș

Intersecția DN 7 Deva-Arad cu DN 76 Deva-Oradea de la Șoimuș, care dă mari bătăi de cap conducătorilor auto va fi reamenajată total, printr-o investiție derulată de Ministerul Transporturilor. Măsura a fost anunțată în aceste zile chiar de ministrul Răzvan Cuc, prezent într-o vizită în județul Hunedoara.

În urma solicitărilor venite din partea președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, și administratorului public, Costel Avram, susținute și de deputatul Laurențiu Nistor, ministrul Răzvan Cuc a precizat că Ministerul Transporturilor lucrează la un proiect de hotărâre de guvern pentru aprobarea unui proiect de reamenajare totală (cu subtraversare) a intersecţiei DN 76 cu DN 7 de la Şoimuş. Proiectul va avea o valoare de 20 de milioane de euro și va elimina toate problemele de trafic existente în prezent în această intersecție.

Până la apariţia autostrăzii Deva – Orăştie, intersecţia DN 7 cu DN 76 a fost considerată cea mai periculoasă din ţară, din cauză că e situată în pantă, iar virajul la stânga, de pe DN 7 pe DN 76 sau invers, era extrem de periculos.

În 2012, virajul la stânga a fost blocat prin amplasarea de parapeţi de beton. Au fost amenajate două giraţii, situate la un kilometru distanţă una de cealaltă, cu ajutorul cărora este direcţionat traficul dinspre şi spre podul ce duce spre A 1 (prin nodul intermediar de la Şoimuş).