Ce spune ministrul Transporturilor despre drumurile turistice din zona Văii Jiului

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a aflat joi pe șantierul autostrăzii A1 Lugoj – Deva, loturile 3 și 4 din județul Hunedoara. La întâlnirea de pe șantier au participat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram și deputatul Laurențiu Nistor.

În urma evaluărilor la fața locului, ministrul a dat asigurări că tronsonul Șoimuș – Ilia va fi deschis traficului rutier în aproximativ două săptămâni.

Reprezentanții județului au ridicat și problema amenajării intersecției DN 76 cu DN 7, a sectorului de drum național 7A și a drumului național 66A care ar putea deschide Valea Jiului. În ceea ce privește cele două drumuri de importanță turistică pentru regiunea Văii Jiului, DN 7A și DN 66A, ministrul Transporturilor a dat asigurări că sunt soluții pentru fiecare.

Astfel, în ceea ce privește DN7A Petroșani-Voineasa, tronsonul de pe raza județului Hunedoara care se află într-o stare precară punând mari probleme șoferilor, ministrul Răzvan Cuc spune că acesta urmează să fie preluat de la DRDP Craiova și trecut în administrarea DRDP Timișoara, care are fondurile necesare pentru întreținere și reabilitare, urmând ca ulterior să fie găsite soluțiile pentru modernizarea acestuia.

În ceea ce privește DN 66A Uricani-Băile Herculane, ministrul Răzvan Cuc apreciază că lucrările vor începe în maxim o lună de zile. ”Astăzi de la ora 15 deschidem ofertele pentru proiectul de investiții la DN 66A Câmpu lui Neag-Herculane, vom vedea ofertele, le vom evalua, după care bineînțeles vom semna contractul de proiectare și execuție, de îndată ce vom avea evaluarea finalizată, undeva într-o lună sper să finalizăm, vom începe lucrările. Pentru acest proiect există finanțare de la bugetul de stat”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.