S-a decis! Cine nu va mai beneficia de bilete de tren gratuite nelimitate

Studenţii de până la 35 de ani înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă (licenţă, master, doctorat), în instituţiile de învăţământ superior acreditate, vor beneficia în continuare de gratuitate la transportul feroviar intern.

”Concluzia trasată în urma discutării acestui subiect, a fost limitarea gratuității la transportul feroviar pe criteriul vârstei, iar plafonul stabilit va fi cel din Legea Tineretului. Astfel, studenţii de până la 35 de ani înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă (licenţă, master, doctorat), în instituţiile de învăţământ superior acreditate, vor beneficia în continuare de gratuitate la transportul feroviar intern”, se arată in comunicatul de presa remis de Uniunea Studenților din România. Anunțul vine după discuțiile cu ministrul Educației.”Nu considerăm oportună marginalizarea studenților de peste 35 de ani, având în vedere faptul că România se află pe un loc codaș din punct de vedere al numărului acestora și că impactul bugetar pentru a-i sprijini nu ar fi unul semnificativ”, se precizează în sursa citată.

Președintele Uniunii Studenților din România, George Uzun a precizat prin intermediul comunicatului că trebuie găsită o soluție și pentru studenții de peste 35 de ani, aceștia putând fi susținuți „măcar cu o reducere de 50%”.

„Totodată, mâine (joi, n.r) vom milita pentru o uniformizare a acestei limite de vârstă, astfel încât acest principiu să se aplice și la Metrorex sau la transportul local unde limita pentru a beneficia de reduceri este de 26 de ani.” , a conchis președintele Uniunii Studenților din România, George Uzun, prin intermediul comunicatului.

romaniatv.net