Modernizări pe ”Calea Eroilor” din Lupeni

Odată ce lucrările de modernizare a carosabilului rutier de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu au fost finalizate, administrația publică locală din municipiul Lupeni își îndreaptă acum atenția spre reabilitarea și modernizarea trotuarelor și spațiilor verzi de pe marginea principalei artere rutiere din localitate.

Astfel, în aceste zile, se desfășoară lucrări de acest fel pe mai multe tronsoane de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, în zona centrului vechi, în zona Cinematografului și în zona Nivelt. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță spune că tot ceea ce înseamnă trotuare și zone verzi, alei și squaruri ce mărginesc bulevardul principal al orașului, va fi reamenajat, prin configurarea unei noi arhitecturi stradale.

Una dintre zonele pietonale cele mai frumoase din municipiul Lupeni este cea din zona centrului vechi ai Lupeniului, de la Primărie și până în zona Spitalului, unde pietonii au parte de o frumoasă alee pietonală umbroasă ce trece pe lână câteva biserici ce reprezintă și importante repere turistice ale municipiului. Tot pe această alee de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu se află și Cimitirul Eroilor, unde sunt înhumați eroi ai Lupeniului din Războaiele Mondiale ale secolului trecut, precum și cei doi tineri eroi ai Revoluției de la 1989. Tocmai de aceea, localnicii numesc această zonă și Calea Eroilor.  ”Vorbim despre o alee pietonală de câteva sute de metri în care istoria Lupeniului este prezentă aproape la fiecare pas. Pe această alee se află unele dintre cele mai frumoase biserici din Lupeni, o școală foarte frumoasă, dar și Cimitirul Eroilor, locul de unde pornește în fiecare an procesiunea Drumului Crucii. Ne dorim ca această importantă stradă din orașul nostru să arate pe măsura importanței sale pentru comunitate și pentru cei care ne vizitează și acționăm deja în acest sens”, spune primarul Lucian Resmeriță.

La capătul acestei alei se află parcul ce găzduiește complexul statuar ”Lupeni 29”, ce are în centru impresionanta operă de artă a maestrului Ion Irimescu. Pentru că acesta este un alt important punct de reper istoric și turistic din municipiul Lupeni, dar și loc de întâlnire la ceremoniile dedicate minerilor, primarul municipiului Lupeni are în plan reamenajarea peisagistică a acestui parc. ”Lucrăm deja la un proiect prin care să reconfigurăm din punct de vedere peisagistic și această piațetă publică în care se află monumentul ”Lupeni 29”, una dintre cele mai frumoase opere de artă dedicate mineritului din România. Vrem să punem în valoare acest monument și întreaga zonă în care se află, iar anul viitor vom avea și aici lucrări de amploare în acest sens”, mai spune Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Între timp, se află în plină execuție proiectele de reamenajare a zonei Nivelt și se apropie de finalizare cele din zona Cinematografului, obiective ce fac parte integrantă din proiectul derulat de municipalitatea din Lupeni pentru modernizarea Bulevardului Tudor Vladimirescu.