Biserica Ortodoxă din Cimpa, își sărbătorește Hramul „Schimbarea La Față”

Cuvânt pentru suflet. Fiecare lăcaş de închinăciune, fie paraclis, capelă sau biserică, are un sfânt ocrotitor sau praznice împărătești în cinstea cărora acesta a fost zidit, iar ziua de hram sau de cinstire a ocrotitorului reprezintă pentru credincioşi un eveniment care are multe caracteristici importante.

În primul rând caracterul istoric al lăcaşului de cult care ne obligă să purtăm evlavie faţă de înaintaşii creştini care au înălţat cu multă credinţă şi sacrificiu lăcaşul de cult.

În al doilea rând caracterul duhovnicesc al hramului care ne pune în relaţie cu tot ceea ce înseamnă viaţa creştină trăită în fiecare lăcaş, bazată pe ocrotirea şi sprijinul sfântului sau sărbătorii în cinstea căruia a fost zidit.

În al treilea rând amintim caracterul misionar actual al lăcaşului de cult care ne obligă să unim trecutul de prezent şi acestea de viitor.

Zi de mare sărbătoare in comunitatea momârlanilor din Cimpa, localitate aparținătoare orașului Petrila, aici credincioșii ortodocși sunt așteptați pentru sărbătorirea Hramului Bisericii din localitate, „Schimbarea La Față a Domnului”.

Biserica noastră își sărbătorește Hramul „Schimbarea La Față a Domnului Iisus Hristos”. Cu această ocazie avem marea bucurie de a primi binecuvântarea Sfintelor Moaște ale Sfântului Ierarh NECTARIE TAUMATURGUL DE EGHINA, aduse tocmai de la Mănăstirea Nandru – Preot, Florin Vîlcea.

Programul va începe în seara zilei de luni, 05 august 2019, la ora 18:00 – acatistul Sfântului Nectarie; ora 19:00 – Vecernia cu Litie; ora 20:00 – Sfântul Maslu.

Marți, 06 august 2019, începând cu ora 8:30 – Utrenia, iar la ora 10:00 – Sfânta Liturghie.

Așa cum se obișnuiește din veacuri în comunitatea momârlanilor, după Sfânta Liturghie săvârșită de preotul satului, creștinii ortodocși sunt așteptați la ora 12:00 la Căminul Cultural din Cimpa unde va avea loc slujba de mulțumire urmată de agapa creștinească pregătită cu multă mulțumire adusă lui Dumnezeu.

VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG!