Se redeschide calea de acces rutier spre Poiana Pelegii din Retezat

Așa cum a promis administratorul județului Hunedoara, Costel Avram săptămâna viitoare se va redeschide principala cale de acces rutier spre una dintre cele mai frumoase zone turistice din județul Hunedoara: Parcul Național Retezat.

Avram a informat că lucrările de reabilitare a drumului județean DJ 685 au fost aproape finalizate pe cei 20 de kilometri aflați în administrarea CJH. Vestea bună este că și pe tronsonul de drum spre Poiana Pelegii aflat în administrarea Romsilva s-au executat lucrări de reparații, asfel că, la redeschiderea drumului, turiștii vor putea ajunge cu mașina până la Poiana Pelegii. Această destinație este una extrem de facilă pentru turiștii comozi, care vor să viziteze Parcul Național Retezat, iar din Poiana Pelegii pornește și cel mai scurt traseu pedestru spre Lacul Bucura, unde se poate ajunge în circa o oră și jumătate.

”Așa cum am promis, am făcut acele reparații necesare, după inundațiile de acum doi ani care au dus la închiderea DJ 685, astfef încât să repunem în circulație acest drum care constituie principala poartă de acces spre Parcul Național Retezat. Îi felicit pe cei care au lucrat la reabilitarea acestui drum, pentru că s-au încadrat în termenul pe care l-am solicitat. În cursul săptămânii viitoare vom face și recepția lucrărilor, după care drumul spre Poiana Pelegii va fi redeschis pentru turiști”, a informat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.