”Robotics Valley” își deschide porțile, în premieră, la fosta Mină Petrila

Prima ediție a festivalului de robotică ”Robotics Valley”, va avea loc vineri, 24 august 2019 în incinta fostei Mine Petrila.

Evenimentul este organizat de echipa de robotică a Colegiului Tehnic Constantin Brâncuși Petrila, Ro 063 Wafy, în parteneriat cu Primăria orașului Petrila, Asociația Planeta Petrila și Robotics 4.0 și are ca scop prezentarea unor programe menite de a suscita interesul tinerilor în domeniul S.T.E.A.M. (Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics).

Cu acest prilej, la Petrila vor fi prezenți speakeri cunoscuți și apreciați în rândul tinerilor pasionați de sfera noilor tehnologii, după cum urmează:

  • Mihai Peca, trainer ECDL – Printarea 3D;
  • Otto Wagner, specialist în cartografiere – Simulare de mapare de oceane;
  • Radu Popescu, fondatorul Vlog de it – atelier – construirea unui canal de youtube, skilluri necesare în IT, freelancer;
  • Cristian Dascălu – Programator Google;
  • Valentin Mureșan – INTEL România.
  • Radu Ticiu – Coder Dojo.

În cadrul festivalului de robotică vor fi amenajate o serie de standuri și un spațiu pentru prezentări, pentru fiecare activitate inclusă în program. Evenimentul va avea loc în incinta Minei Petrila (Hala Compresoarelor noi, cu intrare pe poarta estică), după următorul program:
* 12:00 – Welcome coffee & snacks – primirea participanților;
* 13:00 – Talks speakeri;
* 15:00 – 20:00 – Demos – activități demonstrative la stand;
* 21:00 – Concert Dedey & Keri pe pasarela CF din fața Muzeului Salvatorului Minier.

Participarea tuturor celor interesați la toate programele este liberă.