”Prin Valea Jiului spre Marea Unire” / Simpozion pe teme de istorie la Vulcan

Centenarul României Mari s-a încheiat, dar lecțiile de istorie privind evenimentele care l-au generat continuă. În acest context, la Vulcan, ceremoniile dedicate Eroilor căzuți pe frontul de la Pasul Vâlcan în Marele Război al Reîntregirii, care vor avea loc și anul acesta la Memorialul Eroilor de la Pasul Vâlcan, sâmbătă, 24 august, sunt precedate de un inedit simpozion pe teme de istorie.

Organizat de Filiala județeană Hunedoara a Asociației Naționale ”Cultul Eroilor – Regina Maria”, cu sprijinul Asociației Rosa Multiflora și al Primăriei municipiului Vulcan, evenimentul va avea loc vineri, 23 august 2019, de la ora 16,00 în sala de ședințe a Consiliului local Vulcan. Simpozionul, intitulat ”Prin Valea Jiului spre Marea Unire”, aflat la cea de-a doua ediție, va prilejui pasionaților de istorie reîntâlnirea cu reputați istorici precum general (r) Grigore Buciu, col. (r) Ion Aldescu, prof. Eugen Petrescu, prof. Andrei Popete Pătrașcu, col. (r) Adrian Ronai, care vor prezenta noi mărturii privind istoria luptelor date de Armata Română în regiunea Văii Jiului, în Primul Război Mondial.

Simpozionul ”Prin Valea Jiului spre Marea Unire” se va încheia și cu un moment artistic, datorită prezenței la Vulcan a corului ”Mihai Viteazu” al veteranilor din Pitești.

Evenimentul de la Vulcan face parte din seria celor care marchează aniversarea, în acest an, a 100 de ani de la înființarea Asociației Naționale ”Cultul Eroilor”, sub patronajul Reginei Maria a României.