Inter Petrila – Oniciu portarul de aur al petrilenilor

Echipa de fotbal CSM Reșița s-a impus cu scorul de 5-1 la Petrila în faza a III -a națională și s-a calificat în etapa următoare a Cupei României. După o repriză în care a visat frumos reprezentanta județului Hunedoara, echipa din Liga a IV -a, CS Inter Petrila, a cedat în fața adversarului ei mult mai puternic din Liga a II -a, CSM Reșița. Chiar dacă au pierdut partida, petrilenii au ieșit cu fruntea sus, cel puțin în prima repriză aceștia făcând senzație într-o atmosferă susținută de aproape 1000 de spectatori.

Oniciu portarul de aur al petrilenilor…

Dacă la un moment dat scorul a fost de 1-0 pentru Inter Petrila, notând primul gol marcat în min. 16 de Adi Câmpean în partida de cupă cu CSM Reșița, momentele de glorie ale petrilenilor s-au prelungit până aproape de finalul primei reprize. Acest lucru i s-a datorat în cea mai mare parte portarului Alexandru Oniciu, care a scos lejer peste 10 mingi clare de gol încurcând atacurile consecutive ale reșițenilor. Reșițenii au pus imediat ochii pe portarul petrilean pe care l-au felicitat după meci. ”Îl luăm la noi”, a fost exclamația antrenorului de la CSM Reșița, Leontin Doană. Oniciu este de meserie sudor și a venit la meci direct de la muncă.

”În meciul cu Reșița am avut noroc, ambiție și dăruire și am scos câte mingi am putut. Nu știu dacă aș putea juca la un nivel mai înalt, dar deocamdată sunt aici și îmi place ceea ce fac”, a declarat Oniciu, pentru zvj.ro.

Dincolo de rezultat, portarul de aur al petrilenilor a fost eroul zilei.

Favorita, CSM Reșița

În prima repriză, Interul a deschis scorul prin jucătorul-antrenor Adi Câmpean, care a marcat din lovitură de la 11 metri. Câteva minute mai târziu, o nouă fază în careul reșițenilor, precipită atmosfera în tribune la un henț controversat neacordat de centralul craiovean. Oaspeții au egalat tot printr-un penalty, în min 40 al partidei, iar prima repriză s-a terminat egal. Precipitarea echipei oaspete și numeroasele ei erori au făcut să pară că vor găsi greu drumul spre poarta petrilenii. Dar în repriza a doua, favorita Reșița și-a revenit, a marcat gol după gol, gazdele au căzut fizic și în final oaspeții s-au impus.

Dincolo de rezultat, care până la urmă reflectă diferența de valoare dintre cele două echipe, au fost oameni fericiți la Lonea. Lume multă a populat cele două tribune ale stadionului. S-a aplaudat, s-a încurajat și s-a celebrat fotbalul. La Lonea fotbalul chiar a fost la el acasă.

”Parcursul echipei noastre în Cupa României se încheie aici, în faza a III -a. Urăm mult succes în campionatul Ligii a II -a adversarului nostru de astăzi, CSM REȘIȚA. Felicitări echipei noastre pentru eforturile făcute de a ajunge până în această fază. Mulțumim tuturor celor prezenți astăzi în număr atât de mare pe tribuna stadionului Parângul din Lonea și vă asteptăm și la meciurile Campionatului Județean de Fotbal Hunedoara”, au transmis oficialii CS Inter Petrila.

Oaspeți de seamă

La meci au fost prezenți și oaspeți de seamă. Primarul orașului, Vasile Jurca, consilieri locali, delegația condusă de președintele AJF Hunedoara, Cristian Petrean, dar și președintele Reșiței, Cristian Bobar. De asemenea, reprezentanți ai echipelor participante în Liga IV Hunedoara au fost prezenți pentru a susține reprezentanta Hunedoarei în Cupa României. Și au avut ce vedea, pentru că Inter nu a lăsat garda jos prea ușor. Antrenorul echipei de fotbal Inter Petrila, Adi Câmpean, a transmis un mesaj plin de emoție după meciul din cupă cu CSM Reșița, dar în același timp a și pus punctul pe „i”

”Am plecat de aici cu momente frumoase pentru un fotbalist. Am avut un parcurs foarte bun, trecând două faze ale Cupei României. Am fost eliminați de CSM Reșița, o echipă de Liga 2. Eu spun că am ieșit cu fruntea sus și cu meritul că am reprezentat județul Hunedoara cu cinste și respect. Eu vă mulțumesc tuturor, rău sau bine intenționați, care ne susțineți și ne sunteți alături, dar unii sunt prea bucuroși de insuccesul nostru. Păcat, pentru că elevii și colegii mei ar merita mai mult respect pentru sacrificiile pe care le fac pentru ca voi sâmbăta să puteți să vă relaxați undeva fără mulți bani. Felicitări, molâii mei, pentru ceea ce ați realizat pentru noi!”.

Redactori: Loredana Juglea și Daniel Bolog