Ne topim în primele zile de toamnă. Prognoza emisă de ANM

Ne topim în primele zile de toamnă. Prognoza emisă de ANM

ANM a emis o nouă prognoză valabilă în primele zile de toamnă. Temperaturile vor urca chiar și la 36 de grade Celsius în unele zone

Meteorologii anunță vreme frumoasă pentru primele zile de toamnă, în unele zone din țară fiind așteptate temperaturi de până la 36 de grade.

În cursul zilei de luni, în țară va fi cald în cea mai mare parte a țării, izolat caniculară în regiunile sudice. Cerul va fi variabil și doar izolat, în zona de munte, după-amiaza și seara vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade pe litoral și 35 de grade în zonele de câmpie, mai ales din sudul țării, iar cele minime se vor situa între 8 grade și 22 de grade, arată meteorologii.

Și marți, în majoritatea țării vremea se va menține călduroasă, local caniculară la amiază în sudul și sud-estul țării.„În restul teritoriului valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil și, mai ales după-amiaza și noaptea, local în est, nord-vest și în zona de munte și pe arii mai restrânse în centru, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, posibil, grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 36 de grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei și cele mai ridicate în Lunca Dunării. Temperaturile minime se vor situa între 10 și 22 de grade”, potrivit meteorologilor.

ziarulunirea.ro