AMENZI de mii de lei pentru persoanele care aruncă gunoaie sau mucuri de țigări pe jos, la evenimentele publice

Românii certați cu legea și bunul simț vor avea de scos sume importante de bani din buzunar, dacă un proiect de act normativ, care se află acum în dezbatere publică la Ministerul Mediului, va trece toate etapele pentru a putea intra în vigoare.

Persoanele care vor arunca gunoaie pe jos sau mucuri de țigară atunci când participă la un eveniment public, fie acesta concert, festival sau demonstrație, vor risca sancționarea cu amenzi de câteva mii de lei, potrivit unui proiect de act normativ ce vizează modificarea Legii picnicului și care se află în dezbatere publică la Ministerul Mediului (MM).

O primă modificare adusă de acest proiect îi vizează pe cei care participă la diverse evenimente publice. Concret, aceștia vor fi obligați să arunce deșeurile numai în locurile special amenajate de către organizatorii evenimentului și, dacă este posibil, să arunce gunoiul în containerele ce corespund categoriei din care face parte acesta (plastic, metal, hârtie etc).

Astfel, atunci când se vor afla la evenimente sau reuniuni publice, cei care vor arunca gunoaie sau mucuri de țigări pe jos, în zona de desfășurare a evenimentului sau în împrejurimi, vor risca amenzi consistente, ce vor fi cuprinse între 500 și 3.000 de lei.

sursa: bugetul.ro