Ministrul Sănătății în vizită la Spitalul de Urgență din Deva

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a vizitat vineri, 6 septembrie 2019, mai multe secții ale Spitalului Județean de Urgență din Deva, instituție medicală în care s-au derulat o serie de investiții finanțate de Ministerul Sănătății pentru modernizarea infrastructurii medicale și unde Consiliul județean implementează în prezent un important proiect de modernizare și dotare, realizat din fonduri europene.

În timpul vizitei, Ministrul Sănătății a apreciat eforturile conducerii SJU Deva și ale conducerii CJ Hunedoara pentru a asigura servicii medicale de calitate pacienților. De altfel, în cadrul acestei vizite, Sorina Pintea a fost însoțită de conducerea Spitalului, de președintele Consiliului județean Hunedoara – Mircea Flaviu Bobora și administratorul public al județului – Costel Avram, dar și de deputatul de Hunedoara, Laurențiu Nistor.

”Am continuat vizita de lucru din județul Hunedoara și am ajuns la Spitalul Județean de Urgență Deva. Am verificat aici investițiile realizate și am vizitat secția de ortopedie, blocul operator, dar și amplasamentul în care va fi instalat noul aparat RMN. Hunedorenii vor beneficia, începând din luna octombrie, de imagistică medicală prin rezonanță magnetică în cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva, după ce aparatul RMN, achiziționat de Ministerul Sănătății prin programul derulat cu Banca Mondială, va fi instalat. În ultimii doi ani, Ministerul Sănătății a investit 18 milioane de lei pentru reparații capitale in unitatea sanitară. Vom aloca fonduri și pentru dotarea cu echipamente medicale, dacă vor exista solicitări din partea unității sanitare”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

”Am avut bucuria ca împreună cu domnul președinte Mircea Bobora și domnul deputat Laurențiu Nistor, să fim gazde pentru Ministrul Sănătății, doamna Sorina Pintea care a vizitat Spitalul Județean de Urgență din Deva, unitate administrată de Consiliul Județean Hunedoara. SJU Deva este beneficiarul unui program de reparații capitale care presupune transformarea totală a secțiilor spitalului. Astăzi, secțiile renovate sau nou construite, rivalizează cu marile clinici din România, lucru constatat și de către doamna ministru Sorina Pintea. Felicit conducerea SJU Deva și întreg personalul medical pentru calitatea serviciilor medicale oferite pacienților”, ne-a declarat, la rândul său, Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a vizitat, de asemenea, vineri după-amiază, mai multe secții ale unității medicale din Orăștie, care au fost complet reabilitate cu fonduri guvernamentale, europene și ale autorității locale. ”Vreau să reamintesc că, anul aceasta, bugetul Ministerului Sănătății este unul record. Va fi alocată suma de 4 milioane de lei Spitalului Orășenesc din Orăștie pentru achiziția unei noi stații de sterilizare”, a precizat Sorina Pintea.

Aceasta va fi prezentă, sâmbătă, 7 septembrie și la Brad, unde va vizita unitatea medicală locală. În cursul după-amiezii, ministrul Sănătății se va alătura altor membri ai Guvernului și liderilor PSD, care vor participa la Conferința de alegeri a Organizației județene a PSD Hunedoara.