Debut de an școlar la Lupeni, cu speranțe dar și cu certitudini

Un adevărat maraton a parcurs astăzi primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță și câțiva dintre membri echipei sale de la Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni, pentru a participa la toate festivitățile prilejuite de debutul noului an școlar în această localitate. În opinia sa, este un efort făcut însă cu mare plăcere, dar și cu responsabilitate mai ales că, fiind atâția ani profesor, știe cât de important este pentru fiecare elev, părinte sau dascăl să-l aibă alături, la momentul festiv al deschiderii noului an școlar, pe reprezentantul municipalității.

”Clopoțelul a sunat astăzi la toate unitățile școlare din municipiul Lupeni. Mi-am dorit să fiu prezent peste tot unde au fost organizate festivități cu prilejul debutului de an școlar și le mulțumesc tuturor elevilor, părinților și profesorilor că au acceptat să-și programeze în așa fel festivitățile de deschidere a anului școlar astfel încât să-mi acorde șansa de a putea fi prezent alături de dânșii”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta le-a vorbit, la fiecare din grădinițele, școlile și liceele de pe raza municipiului Lupeni, celor prezenți, despre rolul educației pentru fiecare elev, dar și pentru întreaga comunitate locală. Primarul Lucian Resmeriță le-a transmis mai ales celor care debutează în viața de școlar, să aibă încredere în puterea lor de a acumula cunoștințe noi și să aibă încredere în dascălii lor. În același timp, primarul municipiului Lupeni a ținut să-i felicite din nou pe elevii și profesorii care au avut în anul școlar precedent, rezultate bune și foarte bune în activitatea educațională.

Acesta a dat asigurări, totodată, că Administrația locală din municipiul Lupeni va susține și va sprijini educația și proiectele din instituțiile de învățământ, cu acea convingere că întreaga comunitate locală trebuie să înțeleagă și să știe că cea mai bună investiție este în copii. ”Am reușit să facem câteva lucruri bune și frumoase pentru învățământul din Lupeni și până acum. Avem însă gânduri mari și multe proiecte întocmite deja pentru a face din școlile de la Lupeni, modele de infrastructură educațională și vom reuși acest lucru”, a mai spus primarul Lucian Resmeriță. Acesta a arătat că, în acest sens, există o certitudine, confirmată de decizia Companiei Naționale de Investiții de a demara lucrările pentru amenajarea unei noi baze sportive care va funcționa în scurt timp la Liceul Tehnologic din Lupeni.

La o parte din festivitățile prilejuite de deschiderea noul an școlar în municipiul Lupeni au participat și slujitori ai Bisericii Ortodoxe, reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, prof. Lavinia Ilina, inspector general adjunct al ISJ Hunedoara, dar și senatorul Cristian Resmeriță.

”De fiecare dată trăiesc cu o emoție aparte acest frumos eveniment festiv al debutului de an școlar. Am trăit astfel de sentimente și când am fost eu elev, mai apoi le-am trăit ca dascăl și, mai apoi, le-am trăit ca om politic responsabil de felul în care se dezvoltă mediul educațional, în Lupeni, în județul Hunedoara și peste tot în țară. Desigur, mai nou, trăiesc emoția începutului de an școlar, împreună cu soția mea, în calitatea noastră de părinți. Cu fiecare dintre aceste responsabilități asumate, asigurându-i pe elevi, dascăli, administratori și părinți deopotrivă, de întregul meu sprijin în ceea ce privește dezvoltarea școlii românești, le doresc tuturor un an școlar plin de realizări și urmărit numai de succes”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.