Prof.dr. Remus Henning în recital extraordinar de orgă la Petroșani

Unul dintre cei mai apreciați organiști ai Europei, prof.dr. Remus Hennig este încă un reputat artist care subscrie proiectului cultural ”Fabrica de pian” derulat în Valea Jiului cu scopul de a strânge fondurile necesare pentru achiziționarea unui pian de concert pentru Secția de Muzică a Școlii gimnaziale ”I.G. Duca” din Petroșani. Astfel, Remus Henning va susține un concert extraordinar de orgă la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Varvara” din municipiul Petroșani.

Evenimentul este programat pentru vineri 20 Septembrie 2019, orele 16:00, participarea celor interesați fiind liberă.

Născut în 1971, prof. dr. Remus Henning este un artist recunoscut la nivel european. Pregătit în domeniul acestui inedit instrument muzical, mai întâi între anii 1989-1991, la Conservatorul Regal de Muzica din Regensburg (Germania), mai apoi (în perioada 1995-2000) la Facultatea de Muzica din Brașov (secția orga, clasa maestrului H. E. Schlandt), Remus Henning și-a susținut, în anul 2006, masteratul în Interpretare Organistică la Conservatorul de Muzică din Paris, fiind absolvent al clasei maestrului D. Roth.

Remus Henning susține anual concerte în țară și străinătate, în mod special în țări europene precum: Germania, Austria, Ungaria, Italia, Franța , Spania și Elveția. De asemenea, este laureat a numeroase premii artistice, din care amintim aici doar câteva și anume:
* 1992: premiul I la Concursul de interpretare organistică de la Viena;
* 1993: premiul de excelență pentru activitatea concertistică în Regensburg.
* 1995: premiul I pentru interpretarea muzicii baroce în München.
* 2000: premiul I la Concursul Internațional de Orga de la Paris.
* 2002: premiul de onoare pentru cea mai bună interpretare moderna la Festivalul Internațional de Muzică din Italia.
* 2006: premiul de onoare și trofeul „Omul de Aur“ la Festivalul de Orgă de la Alma-Ata/ Kasakhstan.

Concertul de orgă de la Petroșani susținut de prof.dr. Remus Henning are loc în organizarea Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim prin Marele Priorat General Magistral al României – Comanderia Nr. 32 Matei Corvin Petroșani. Iar întâlnirea cu un artist de talia lui Remus Henning nu poate fi decât un prilej de bucurie pentru iubitorii muzicii culte.