Erasmus+ / Prepare for future career la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani

În acestă vacanță elevii de la C N Mihai Eminescu din cadrul proiectului Erasmus+ Prepare for future career, au fost foarte activi, desfășurand o serie de activități specifice tematicii proiectului, dar și de promovare. Împărțindu- se în grupuri conform intereselor și talentului, au format diverse echipe: echipa de creație – cu scopul de promovare a proiectului, echipa de job shadowing – având ca obiectiv cercetarea unor profesii din cadrul companiilor din Petroșani, echipa ,,Traditional Handmade Products”- obiectivul acesteia fiind crearea unei firme de exercitiu. Urmărind aceste target-uri, elevii au întreprins următoarele activități:

  1. Vizita la Clubul Copiilor Petrila, unde au cusut traiste, folosite atât pentru firma de exercitiu și ulterior drept suveniruri pentru partenerii din cadrul proiectului, Lituania, Polonia, Turcia, Italia.
  2. Pictarea unor linguri de lemn, care de asemenea vor fi folosite la firma de exercițiu, cât și drept suveniruri.
  3. Decorarea pereților școlii cu o pictură murala reprezentativă pentru cele cinci tari partenere in proiectul mai sus menționat.
  4. Alcătuirea unei firme de exercițiu, și promovarea ei printr-o pagină de facebook, obiectiv important al proiectului.
  5. Vizita la EKB Electronics, obiectivul fiind folosirea de bune practici observate în Lituania și investigarea pieței muncii
  6. Alcătuirea unor materiale multimedia necesare pentru buna desfășurare a activității transnaționale în România, C4 care va avea loc în perioada 8- 14 decembrie 2019, și anume un filmuleț bilingv cu expresii uzuale în limba româna și engleză, folosit ca material didactic nonformal, și o prezentare a țării, orașului, dar și liceului nostru în limba engleză în format powerpoint.