Caritas Petroșani a transformat donații de peste 8.000 de lei în rechizite pentru copiii defavorizați din Valea Jiului

Voluntarii Asociației ”Caritas” din Petroșani au finalizat în 17 septembrie 2019, cea de-a VII-a ediție a campaniei de strângere de rechizite pentru copiii nevoiași din comunitate, derulată  sub generficul ”Și noi vrem să învățăm!”.

Potrivit coordonatorului de programe Caritas din Valea Jiului, Alexandru Kelemen, donațiile sunt adresate să ajute copiii defavorizaţi din Valea Jiului să aibă acces la educație. ”Le suntem îndatorați inimoșilor noștri voluntari care s-au implicat fie donând rechizite sau sume de bani, fie alocând timp promovării active a campaniei. Apreciem gestul celor care au contribuit la această campanie ca fiind un semn încurajator pentru comunitatea noastră, cu precădere pentru sănătatea noastră morală, spune Alexandru Kelemen.

Donațiile strânse la sfârșitul actualei ediții ”Și eu vreau să învăț!” sunt în sumă de 8.317,21 lei. Această suma a fost folosită pentru achiziționarea rechizitelor și a încălțămintei necesare pentru 32 de copii nevoiași.

Asociația Caritas mulțumește partenerilor noștri SC Geanta Mariei SRL,  Baril Forte (Dărănești, Livezeni, Lupeni), Diverta  (Magazinul Jiul Shopping Center) pentru că au oferit clienților lor ocazia de a face fapte bune și au pus la dispoziție locațiile lor.

De asemenea, Caritas mulțumește pentru implicarea în derularea acestui program social, Parohiei Romano-Catolice ”Sf. Varvara”, Petroșani, Parohiei Ortodoxe Române Petroșani III, Parohiei Romano-Catolice din Vulcan, parohiile sus numite promovând în rândul enoriașilor campania caritabilă ”Și eu vreau să învăț!”, aceștia oferind sprijin campaniei Caritas de ajutorare a celor mai săraci copiii din comunitatea Văii Jiului, în prag de început de an școlar.

”Îndemnăm membrii comunității să fie parte din astfel de campanii deoarece ele îmbogățesc valorile intracomunitare și ne reamintesc constant cât e de vindecător să îți ajuți semenii!”, a mai spus Alexandru Kelemen.