Peste 8 km de asfalt pe DJ685 din Țara Hațegului

Încă o investiție a Consiliului județean Hunedoara, constând în modernizarea unui drum județean cu impact major atât pentru sătenii din mai multe comune ale Țării Hațegului, cât și pentru turiștii care vin din vestul țării spre principala poartă de intrare în Parcul Național Retezat este la un pas de finalizare.

Este vorba despre DJ 685, care face legătura între localitatea Cârnești și Cabana Rotunda, drum care, pe porțiunea cuprinsă de la intersecția cu DN68 și până la intrarea pe Valea Râului Mare-Retezat punea serioase probleme șoferilor, din pricina numeroaselor găuri din asfalt. Cum această porțiune de drum ce trece prin sate aparținătoare comunei Râu de Mori condusă de primarul liberal Niculiță Mang, mulți și-au exprimat rezerve cu privire la faptul că administrația social-democrată a județului Hunedoara ar putea face pe acest drum reparațiile necesare. Spre surpriza multora, drumul județean 685, din intersecția de la Cârnești cu DN 68 Hațeg-Caransebeș și până în zona Brazi, pe raza comunei Râu de Mori, cale de peste 8 km, a fost asfaltat în aceste zile ca-n palmă, urmând ca în zilele următoare să fie trasate și noi marcaje rutiere.

Investiția aparține 100% Consiliului județean Hunedoara, iar administratorul public Costel Avram a fost prezent joi, 26 septembrie, împreună cu primarul comunei Râu de Mori pentru a realiza o primă evaluare a modului în care acest proiect a fost executat. Primarul Niculiță Mang se declară acum extrem de mulțumit de acest obiectiv și apreciază că drumul nu a mai arătat așa bine din 1990 încoace. 

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram a ținut să precizeze că investițiile realizate aici, la fel ca și cele din Parâng și multe altele similare din localități de pe raza județului Hunedoara conduse de primari liberali sau de altă culoare politică decât majoritatea din Consiliul județean sunt dovada faptului că pentru actuala conducere a CJH, investițiile nu se fac după apartenența politică a primarilor (așa cum, din păcate, oamenii au fost obișnuiți mulți ani în județul Hunedoara), ci după nevoile comunităților, după importanța reală a fiecărei investiții pentru dezvoltarea județului Hunedoara. 

”Cei care mă cunosc, știu deja că sunt un om al faptelor și că, împreună cu cei asemenea mie, acționăm corespunzător în direcția dezvoltării județului nostru. Rod al acestui angajament asumat de conducerea județeană a PSD în vederea modernizării satului românesc și a dezvoltării turismului este și investiția pe care o finalizăm, în aceste zile, în Țara Hațegului, la Râu de Mori. Investiția vine în completarea celor pe care le-am făcut în această vară tot pe acest drum, prin redeschiderea circulației pe drumul spre Poiana Pelegii și face ca, acum, principala poartă de intrare în Parcul Național Retezat să fie una conform așteptărilor turiștilor. Pentru că așa înțelegem noi, cei de la PSD, să acționăm: prin fapte, nu cu vorbe goale !”, a declarat Costel Avram.